Persontoppen

Flygplatschef tar över gigant

Sveriges näst största fastighetsbolag har fått en ny VD och koncernchef och tillträde sker i höst. Då intar Kerstin Lindberg Göransson VD-stolen som stått vakant sedan Mikael Lundström under våren lämnade bolaget av personliga skäl.

Lindberg Göransson är idag flygplatsdirektör vid Arlanda, med Swedavia som arbetsgivare, och hon har en uppsägningstid på sex månader räknat från början av maj när hon sade upp sig.

– Jag hoppas att jag kan börja på Akademiska Hus i september. Uppdraget känns fantastiskt roligt och intressant. Det är för mig delvis en ny bransch och med en ny dimension, säger Kerstin Lindberg Göransson.

Hon har en del fastighetskunskap i bagaget när hon anländer till projektladdade Akademiska Hus. Hon har varit flygplatsdirektör sedan 1999 och har bland annat arbetat med stora bygg- och entreprenadprojekt som F-piren, den tredje landningsbanan och flygledningstornet.

–På en flygplats av Arlandas storlek pågår alltid stora bygg– och entreprenadprojekt.

1998–2003 satt Kerstin Lindberg Göransson i Caponas styrelse, varav de sista två som ordförande. Hon var styrelseledamot i Tornet 2004–2006 och sedan 2003 är hon styrelseledamot i Nordic Airport Properties. Hon har ett förflutet som vVD och finansdirektör inom Scandic koncernen som på den tiden hade ett stort eget fastighetsbestånd. Hon var även med och bildade hotellfastighetsbolaget Hotellus (som sedan förvärvades av Pandox).

Hon var under ett tag tf VD för Swedavia i samband med att bolaget bildades.

Kerstin Lindberg Göransson är idag även styrelseordförande vid Bilprovningen (sedan 2007), och hon har därutöver en handfull andra styrelseuppdrag. Hon bor i Täby och berättar att hon ska skaffa en lägenhet i Göteborg där Akademiska Hus har sitt huvudkontor.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan