Persontoppen

Får Norden som arbetsfält

Robert Bolmgren

Mjukt

Ålder: 49 år.
Familj: Fru, två barn och hund.
Bor: Danderyd.
Fritid: Spelar golf och tennis.

Nya bolaget

NCC Property Development: Bolaget utvecklar och säljer kommersiella fastigheter på definierade tillväxtmarknader i Norden och Baltikum. Förra året omsattes 2,8 miljarder kronor.

Tufft

Fler fastighetsbolag på börsen:
Rätt hög sannolikhet för det.

Hur ser räntan ut om ett år:
0,25 procent högre än i dag.

Transaktionsvolymen 2017:
I paritet med 2016.

När den nybakade ingenjören Robert Bolmgren 1988 fått fast jobb på Ericsson beslutade han sig för att flytta hemifrån. Vid tillträdet av lägenheten på Frejgatan skulle mäklararvodet dras. Det rörde sig om 30.000–35.000 kronor.

–Det var ganska mycket pengar på den tiden, och det var då jag insåg att jag ville pröva mina vingar inom fastighetsbranschen.

Han fick börja som lärling på Rosengren & Co parallellt som han tog sin fastighetsmäklarexamen. Att leva på provision under fastighetskraschen var inte lätt så han slutade och fick flytta hem till föräldrarna igen. En kamrat från militärtjänstgöringen ledde år 1992 Bolmgren tillbaka till fastighetsbranschen och uthyrarrollen på Barkmans, bolaget som sedan blev Fastpartner.

Därefter följde Mälartornet, Brostaden och AP Fastigheter. 2005 avancerade han till uthyrningschef på AMF där han även förvaltade Salénhuset. 2011 startade han ett eget konsultbolag.

Men konsultbolaget hann nätt och jämnt starta innan Daniel Gorosch över en kaffe undrade om Robert ville ta över JLL:s Leasingavdelning.

–Avdelningen har under mina år vuxit från fem till fjorton medarbetare. Det har varit en spännande och lärorik resa där jag också fått möjlighet att sätta min prägel på verksamheten säger Robert.

–Till exempel jobbar vi alltid två och två i uppdragen och väldigt nära uppdragsgivaren. Vidare fokuserar vi mycket på utmaningarna i varje uthyrningsuppdrag och försöker hitta konstruktiva lösningar på dessa.

Drivkraften och nyfikenheten att fortsätta lära sig nya saker är det som nu för honom vidare till posten som försäljningschef för NCC Property Development. Utvecklarsidan är ett oprövat kort samtidigt som han nu får verka över hela Norden vilket också är en ny utmaning.

–I det nya jobbet kommer jag att ha en intern coachande roll, men där ingår också att utveckla uthyrningsverksamheten. Jag hoppas att jag även får tillfälle att vara operativ avslutar Robert Bolmgren.
Text: Jörgen Wiberg

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan