Persontoppen

En dröm att få vara med från start

Närhet till hyresgästerna blir ledordet när Stephan Åkerlund tar över rodret i 3E Property och satsningen på samhällsfastigheter startar.

Stephan Åkerlund

Ålder: 47 år.
Bor: Villa i Snättringe, Huddinge.
Familj:Gift, två döttrar.

Fritid:  Åker slalom, cyklar, rider och surfar.

Nya bolaget

3E Property: Grundat som Pop House av Björn Ulvaeus och Conni Jonsson. I beståndet ingår ABBA-museet, Pop House Hotel, Cirkus och Hasselbacken. Namnändrades i våras till 3E Property inför en satsning mot samhällsfastigheter.

 

EFTERSOM BÅDE Stephan Åkerlunds far och farfar var byggmästare föll sig valet att studera till byggnadsingenjör helt naturligt. Efter några år som bland annat teknikkonsult på Sweco och ekonomistudier sökte han sig till Skanska Fastigheter. Efter 15 år på byggbolaget började Åkerlund skissa på idéer om att starta eget. Men den karismatiske Ola Serneke fick honom på andra tankar.

– Det innebar startskottet på en helt annan resa. En spännande och utmanande tid då jag fick vara med och etablera Serneke som en av de största aktörerna i branschen och samtidigt sätta bolaget på börsen, säger Stephan Åkerlund.

Utvecklingen av Mälardalens högskola är ett av projekten där han har varit drivande under tiden på Serneke. När Fredrik Wirdenius, som Åkerlund känt sedan tiden på Skanska, i egenskap av ordförande i 3E Property undrade om det fanns intresse att ta rollen som vd var han inte sen att tacka ja.

– Det är ett drömuppdrag att få vara med och forma ett bolag med ambitioner och möjligheter, att forma ett erbjudande som gör det till en konkurrenskraftig aktör, menar Åkerlund.

Från dag ett blir det fullt fokus på affärsutveckling, och då riktat mot samhällsfastigheter, skolor och äldreboenden där störst tillväxtpotential finns. Det kan då röra sig om både förvärv och projektutveckling, uteslutande i Stockholmsområdet. Sen är det även spännande med all den utvecklingspotential som finns runt det befintliga beståndet på Djurgården.

– Samhällsfastighetssegmentet har vuxit starkt de senaste åren och konkurrensen har blivit tuffare. Men jag anser att 3E Property bör kunna sticka ut genom att vara långsiktiga och även ha en närmare relation till hyresgäster och operatörer än vad jag upplever att andra aktörer i branschen har.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan