Persontoppen

Drivs av att lära sig mer

Thomas Lindström

Mjukt

Ålder: 49 år.
Familj: Fru och två barn.
Bor: Villa i Tyresö.
Fritid: Umgås med vänner. Hundpromenader. Går på fotboll och kulturevenemang.

Nya bolaget

Pareto Securities: Investmentbank grundad 1986 med säte i Oslo. Etablerade sig i Sverige 2011 genom förvärv av Öhman Fondkommission. Portfölj om 10 miljarder kronor i Sverige.

Tufft

Fler fastighetsbolag på börsen:
Fler nya men totalt färre noterade.

Hur ser räntan ut om ett år:
Oförändrad.

Transaktionsvolymen 2018:
Som 2017 men med svag start.

Fastigheter blev det tack vare ett råd från pappa som var byggare och som hade sett att det fanns behov av kompetens i branschen och att en utbildning med den inriktningen garanterat skulle ge jobb.

Ganska tidigt efter sin examen från KTH fick Lindström rollen som transaktionsansvarig på Realia, i vars styrelserum han fick lära sig hur det fungerar att driva ett börsnoterat företag, något han senare haft nytta av.

På GE Real Estate lyftes fokus för första gången utanför Sverige och han blev varse skillnaderna i affärskultur i Norden.

–Svenskar som förhandlar kan uppnå delmål medan det danska synsättet är att allt öppet för förhandling tills underskriften sitter på pappret, säger
Thomas Lindström.

En höjdpunkt under åren vid Carlyle var förvärvet av Nacka Strand från Vasakronan. Det var ett utdaterat kontorsområde med lokaler anpassade till stora hyresgäster.

–Vi hade tänkt att bostäder borde bli stort, alltså måste vi vara tidigt ute och få tag på byggrätter. Målet var 50 000 kvadratmeter nya byggrätter för bostäder men det blev det dubbla, mycket tack vare att Nacka kommun precis innan hade fått krav på sig att skapa bostäder för att få tunnelbana, säger Lindström.

Efter ett antal dåliga affärer på kontinenten började luften pysa ur Carlyle och Lindström lämnade. Han provade att vara sin egen och även rådgivarrollen på CBRE men kände sig inte riktigt hemma med någotdera.

Han blev då kontaktad av Pareto där han får en ganska fri roll som affärsutvecklare. Jobbet går i korthet ut på att se över portföljen och hitta åtgärder utöver traditionell fastighetsförvaltning som driver värde. Men han kommer också att jobba med bolagets framtida affärsinriktning och avgöra om bolaget ska göra fler affärer av samma typ som tidigare eller växla in på nya spår.

– Det roliga med ett bolag som Pareto är möjligheten att göra många olika typer av affärer, avslutar Lindström.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan