Persontoppen

Byggaren som hittade hem

Hon är partnereringspionjären som ville se helheten och nu är redo driva Göteborgs största stadsomvandlingsprojekt.

Cecilia Andersson

Mjukt

Ålder: 44 år.
Familj: Gift, två barn.
Bor: Bostadsrätt i Majorna.
Familj och Fritid: Sambo och 11-årig dotter. Dotterns fritidsintressen tar mycket tid. Tycker även mycket om segling.

Nya bolaget

Älvstranden Utveckling: Göteborgs stads utvecklingsbolag med uppdrag att förverkliga Vision Älvstaden. Äger i dag fastigheter med 340 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och har 1,7 miljoner kvm i potentiella byggrätter.

 

Hennes bakgrund är civilingenjör, inriktning väg och vatten, från KTH. Som nyutexaminerad sattes hon i en grupp att utveckla en ny projektdatabas för Skanska. Även om inte mycket återstår av den databasen i dag gav det henne möjligheter att knyta många kontakter inom Skanskasfären samtidigt som hon fick möjlighet att komma ut och se en mängd byggprojekt. Efter ett inhopp som arbetsledare på Peab kom hon 2005 till NCC.

– Att få komma och jobba med partnering på NCC samtidigt som det började etableras som begrepp inom svensk byggindustri var fantastiskt, minns Cecilia Andersson.
Hon ser sig själv som entreprenör men inser samtidigt att entreprenörskapet bara är en smal flisa i hela den långa processen.

– För att idéerna ska få genomslag behöver man komma in tidigare i processen, därför passar fastighetsutvecklarrollen mig egentligen bättre. Då får jag på ett annat sätt möjlighet att titta på mark och se vad man kan göra, utveckla och se till att det man vill åstadkomma får plats, säger hon.
Sin utvecklartalang fick hon 2011 utlopp för hos HSB där hon ansvarade för utformningen av stadsdelen Nya Hovås och senast på Ernst Rosén där hon lockades av att få vara med och starta upp det anrika familjeföretagets projektverksamhet efter 25 år i dvala.
Det som nu lockar henne vidare till Älvstranden Utveckling är främst det bredare samhällsuppdraget som den nya tjänsten innebär.

–Det ger mig möjlighet att bredda mig själv. För en göteborgare är Vision Älvstaden, som utvecklingsbolaget är satt att genomföra, så genomgripande så att om man är intresserad av samhällsbyggnad så är det där man ska vara, menar Andersson.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan