Persontoppen

Brinner för transaktioner

Victor Persson

Mjukt

Ålder: 31 år.

Familj: Nej
Bor: Lägenhet i Köpenhamn.
Fritid: Allmänt sportintresserad framför allt fotboll.  Gillar film och läser gärna böcker.

Nya bolaget

Blackrock:  är världens största kapitalförvaltare, med globala tillgångar om cirka 4 890 miljarder dollar. Blackrock Real Estate, har globalt drygt 230 anställda.  Nordenkontor i Köpenhamn.

Tufft

Fler fastighetsbolag på börsen:
Ja, det tror jag.

Hur ser räntan ut om ett år:
Samma som i dag.

Transaktionsvolymen 2016:
Högre än 2015.

Hans CV är relativt kort. Efter sin civilekonomexamen från Handelshögskolan 2008 har det med undantag för en praktikperiod på Kauphting Bank direkt efter studierna endast varit ett bolag som gällt för Victor Persson.

Att del blev en karriär inom Unibail-Rodamco var dock mest en fråga om tillfälligheter. Det hade lika gärna kunnat bli en karriär inom bankvärlden. Intresset för fastigheter var dock starkt redan från början.

–Fördelen med fastigheter är att man får jobba direkt mot slutkunden. Det som var intressant med just handelsfastigheter var att jag fick möjlighet att jobba mot en slutkund jag själv kunde känna igen mig i säger Victor Persson.

Hans sju år på Unibail-Rodamco inleddes med ett år som trainee. Därefter följde en tjänst som asset manager där hans ansvarsområde omfattade bland annat Nova Lund samt köpcentret Jumbo i Helsingfors. Det fungerade som skola för att lära sig fastigheter men målbilden var dock att jobba med transaktioner, och 2012 öppnades möjligheten på huvudkontoret i Paris.

Där jobbade han huvudsakligen med större portföljtransaktioner samt med att hitta nya marknader, och även mot Norden. Han var till exempel ansvarig för avyttringen av Nova Lund till TH Henderson.

–Grundintresset inom fastighetsbranschen har hela tiden varit transaktioner och jag sökte efter en mer transaktionsintensiv miljö. Blackrock kunde erbjuda precis detta, motiverar Victor Persson sitt karriärhopp.

Hans arbetsplats är Blackrock Real Estate med kontor i Köpenhamn som ansvar för direktägda fastigheter i Norden. Hittills har den verksamheten varit blygsam. Bland tidigare innehav märks Illumvaruhuset i Köpenhamn. Nu kommer dock aktiviteten i Norden att öka.

–Det är också huvudanledningen till att jag anställts. Att jag har erfarenhet av svensk fastighetsmarknad samt att jag även arbetat mot Finland. Vi är intresserade av samtliga fastighetsslag i alla nordiska länder, avslutar Victor Persson.
TEXT: Jörgen Wiberg

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan