Persontoppen

”Basale ska växa i Sverige”

ulf_attebrant_toppenUlf Attebrant

Mjukt

Ålder: 49 år.
Familj: Gift, tre tonåringar.
Bostad: Villa i Enskede.
Fritid: Familjen, ”fastighetsskötsel” och landsvägscykling – Forza!

Nya bolaget

Basale: Etablerades 1990 och förvaltar fastigheter till ett värde av 35 mdr kronor. 2,1 miljoner kvm i Norden. Helägt av OBOS, Norges största ägare och förvaltare av bostäder.

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2013:
”Lika eller färre.”

Hur ser räntan ut om ett år:
”I stort sett oförändrad.”

Transaktionsvolymen 2013: 
”Ökar svagt.”

 

Efter att ha kört egen konsultverksamhet det senaste året, efter att ha lämnat VD-tjänsten på Citycon, så är Ulf Attebrant tillbaka i hetluften igen. Den här gången som VD för det norska fastighetsförvaltningsbolaget Basale.

– Det känns spännande. Jag börjar i ett företag utan att ha en historisk ryggsäck med mig, så det här är en deifinitiv nystart. Sedan tycker jag också, rent egoistiskt, att det ska bli oerhört intressant att få lära mig den här branschen i detalj, säger han.

Efter att Attebrant lämnade VD-posten på Citycon sommaren 2011 valde han att inte slänga sig huvudstupa in i något nytt projekt.

– Jag tog faktiskt ledigt i fem månader. Det kändes som att jag var skyldig familjen det, för även om tiden på Citycon var lärorik så var den också mycket intensiv.

Men när han nu väljer att ta ett nytt operativt jobb så gör han det för att, som han uttrycker det, gillar utmaningen. Den utmaning som Basale står inför är att bolaget är stort och starkt i Norge men litet och relativt okänt i Sverige.

– Målet är att växa i Sverige och det ska vi göra genom att bredda vår verksamhet.

Idag är Basale i stort sett bara fokuserade på förvaltning. Även om Attebrant ännu inte kan gå in på hur uppdraget från styrelsen är formulerat säger han:

– Vi ska rekrytera ny kompetens och bygga på med mer specialiserade och värdeskapande verksamhetsområden, till exempel fastighetsutveckling och transaktionstjänster.

På nordisk nivå är Basale bland de fyra, fem största förvaltningsbolagen. Ambitionen är att ha en stark nordisk närvaro och då uppkommer förstås frågan, varför så små i Sverige?

– En högst personlig reflektion är att det har att göra med att cross border-affärerna minskat de senaste åren. Större affärer mellan Sverige och Norge har blivit ovanligare och man får ingenting gratis.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb