Persontoppen

Återvänder till hemmabasen

palmgren_toppAnders Palmgren

Mjukt

Ålder: 54 år.
Familj: Två barn.
Bostad: Bostadsrätt i Stråhattsfabriken, Kungsholmen.
Fritid: Skidor både utför och på längden, skridskor och golf.

Nya bolaget

Genesta: Oberoende fund management bolag med fokus på kommersiella fastigheter i Norden. Ansvarar för 500 000 kvm kommersiella lokaler i Finland, Sverige, Norge och Litauen.

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2014:
”Ja, det är ganska givet.”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Stabil, kanske 25 punkter upp.”

Transaktionsvolymen 2014: 
”Ökar jämfört med 2013.”

 

Han var med och grundade Genesta 2003 men lämnade fyra år senare för Catella. Nu är Anders Palmgren tillbaka, och det är ett annat företag som möter honom.

– Då var företaget fortfarande väldigt entreprenöriellt. Nu finns en helt annan kultur att förvalta andras pengar och hantera risk. Vår fond överträffar till exempel IPD:s Nordic Property Index för fjärde året i rad, säger Anders Palmgren.

Han lämnade Catella som ansvarig för corporate finance. Hos Genesta går han in som partner och blir medlem av både ledningsgruppen och investeringskommittén. Palmgren ska jobba med transaktioner och kapitalresning och efter sex år på konsultsidan ser han fram mot att få verka på köparsidan igen.

– Transaktionsrådgivning handlar mycket om marknadsföring, att berätta vad man kan göra med ett visst objekt och så vidare. Som köpare jobbar man mer hands on och får förverkliga sina idéer. Man gör sin egen analys och bygger kanske om- eller till och får ett konkret kvitto på det arbete man gör.

Han säger att åren på Catella varit bra och att han tar med sig ett väldigt brett kontaktnät.

Den enskilt viktigaste uppgiften som ligger framför Genesta, och där Anders Palmgren i högsta grad är involverad, är att resa bolagets andra fond.

– Vi har ett bra läge. Det utländska intresset för Sverige och Norden fortsätter att öka och det har blivit allt lättare att skaffa finansiering.

Rent affärsmässigt jobbar Genesta uteslutande på den nordiska marknaden men kapitalresningen sker också utanför de nordiska gränserna.

– För den första fonden tog vi till exempel in pensionskapital från både Holland och England. För den andra fonden siktar vi på en bred kapitalbas.

Genesta öppnade 2012 kontor i Köpenhamn och vill nu fortsätta att expandera.

– Mycket beror på möjligheter och samarbeten man kan knyta med parterns men Norge finns absolut med på kartan.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan