Persontoppen

Är nu redo att fronta som börs-VD

I samband med att Rutger Arnhult lämnar positionen som VD för Corem Property Group för att istället ta över VD-uppdraget på Klövern kommer hans, sedan 2008, högra hand Eva Landén vid årsskiftet att besätta VD-stolen.

– Det känns jättespännande och absolut roligt att få förtroendet, säger Eva Landén.

Hon har sedan 2008 arbetat på Corem som vice VD och CFO. När Landén började var det endast hon och Arnhult som var anställda i företaget. Idag har Corem cirka 40 anställda och hon känner sig väl förberedd för den nya uppgiften.

– Jag har ju varit inblandad i det mesta ända sedan jag började, transaktioner, emissioner, prospekt eller vad det än må vara, så jag känner att jag är beredd att nu axla huvudansvaret.

Viss oro känner dock civilekonomen för rådande kredit- åtstramning i den finansiella sektorn.

– Finansmarknaden känns lite trög just nu, mycket påverkas av hur och när de just nu mörka molnen skingras. Det kommer avgöra hur mycket vi kan förvärva framöver. Innan Landén började på

Corem arbetade hon i åtta år som ekonomichef på Bonniers och deras fastighetsdivision, men även deras mer okända industridel. Dessförinnan arbetade den snart tillsatta VD:n som revisor hos PwC i tolv år, en erfarenhet hon tror kan bli betydande i sin nya roll.

– Det är bra att ha sett allt nerifrån och upp, från leverantörer till VD, för att få en helhetsbild. Corem har ett starkt team och jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta ex- pandera samt ta väl hand om våra hus och hyresgäster. Det blir business as usual, säger Eva Landén.

Den nya tjänsten tillträder Landén den första januari 2012. Då lämnar även Rutger Arnhult för Klövern där nuvarande VD Gustav Hermelin går till Brinova.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan