Persontoppen

Allt handlar om att skapa affärer

Efter en lång karriär bland flera av börsens giganter tar hon nu plats som affärsutvecklingschef och en del av ledningen i Profi Fastigheter.

Susanne Essehorn

Ålder: 54 år.
Bor: I Stockholms innerstad.
Familj:Två utflugna söner.
Fritid:  Umgås med vänner, träna. Gillar storstadsweekends samt vara ute med båten.

Nya bolaget

Profi Fastigheter: Fastighetsutvecklare som äger cirka 500.000 kvadratmeter kommersiella lokaler i Stockholmsområdet. Större aktuella projekt är Bredden i Upplands Väsby och Handenterminalen i Haninge.

 

Under ekonomistudierna vid Stockholms universitet var det inte alls självklart att yrkeslivet skulle komma att handla om fastigheter, och management. Men fastigheter var hett i mitten av 80-talet och Susanne Essehorn bestämde sig därför för att låta examensuppsatsen handla om fastighetsrenting. Då väcktes intresset och sedan var hon fast.

Två år efter examen landade hon på BGB som ansågs vara en av branschens tryggaste arbetsplatser 1990. Två år senare var en av Sveriges största fastighetskonkurser ett faktum.

– Vi fick ställa oss i kö i bokstavsordning för att kvittera ut våra uppsägningar, minns Susanne Essehorn.

Under åren har hon arbetat i ledningen för flera av de största fastighetsbolagen. Karriären har dock formats mer av tillfälligheter och turen att bli tillfrågad än av en medveten strategi från Essehorns sida

I början handlade uppgifterna främst om uthyrning för att senare allt mer kretsa kring asset management.

– Jag ser mig som säljare, oavsett om det handlar om att sälja en lokal till en hyresgäst eller sälja in en idé till investerare är uppdraget i grunden detsamma. Jag tycker om att göra affärer, det är något jag brinner för, säger hon.

I det nya jobbet som affärsutvecklngschef på Profi får hon även utlopp för sitt stora intresse för fastighetsutveckling.

–Fastighetsutveckling rör komplexa frågor som man måste ha respekt för och innehåller ofta faktorer som är svåra att förutse. Men det gör det också spännande, samtidigt som det innebär en möjlighet att göra skillnad, menar Essehorn.

Hon uppskattar även att Profi, samtidigt som bolaget arbetar analytiskt och strukturerat ändå behåller entreprenörsandan. Den lilla organisationen gör också verksamheten snabbrörlig och skapar förutsättningar för bra lagarbete.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan