Persontoppen

Han ska utveckla Diligentia

Som ny chef för Affärsutveckling har Diligentia rekryterat Åke Pettersson, som börjar sin nya tjänst under sommaren. Det är dock inte hans första erfarenhet med bolaget. Pettersson är utbildad fastighetsekonom vid KTH och efter en tid vid Locum började han 1999 på Skandia Fastighet. Han var därefter med när bolaget sedan köpte Diligentia från börsen.

– Jag var med på hela den resan, med integrationen av bolagen och den senare outsour- cingen av förvaltningsverksamheten till Jones Lang LaSalle, säger Pettersson.

Från början arbetade han framförallt med analys och transaktioner men gick sedan in som fastighetschef för Stockholm och fick därmed även ansvar för förvaltningsfrågor tills Diligentia åter tog hem förvaltningen.

2006 tog Pettersson en tjänst på Arcona och arbetade med fastighetsinvesteringar och att ta fram idékoncept inom fastighetsutveckling. Därefter gick han till AP Fastigheter och hann, som ansvarig för fastighetstransaktioner, medverka vid både förvärvet av Skrapan i Stockholm och den stora affären då AP Fastigheter under 2008 förvärvade Vasakronan.

– En stor del av det året arbetade vi med affären och vidareförsäljningen av en portfölj som vi avyttrade till NIAM. Därefter har fokus legat på renodling av det sammanslagna bolagets portfölj i det nya Vasakronan.

När Pettersson nu återvänder till Diligentia, som hunnit växa från omkring 25 anställda till cirka 150, gör han det för att ta en bred och övergripande roll för bolagets affärsutveckling innefat- tande analys och transaktioner. Han kommer även att ingå i ledningsgruppen och vara med och forma bolagets utveckling.

– Tittar man på transaktionsmarknaden är det väldigt många som vill samma sak och det blir likriktat. Utmaningen består i att ligga steget före konkurrenterna timingmässigt och att hitta affärsmöjligheter i nya produkter och segment, berättar Pettersson.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan