Persontoppen

”Ägarsidan lockade på nytt”

Carlsedt_toppenLennart Schuss

Mjukt

Ålder: 42.
Familj: Två barn, 3 och 7 år.
Bostad: Lägenhet i villafastighet på Lidingö.
Fritid: Tränar, umgås med vänner och familj.

Nya bolaget

Fabege: Var fram till 2005 verksamt under namnet Wihlborgs Fastigheter. Har ett fastighetsbestånd på 32 miljarder kronor, allt koncentrerat i Stockholmsområdet och Solna.

Tufft

Fler fast. bolag på börsen 2013:
”Ja, det är det rimligt att tro.”

Hur ser räntan ut om ett år:
”Jag tror inte den går upp.”

Transaktionsvolymen 2013: 
”Ungefär som förra året”

 

Efter fem år som uthyrningschef hos Cushman & Wakefield återvänder Anna-Lena Carlstedt till ägarsidan och Fabege. Där går hon, från och med den 1 januari, in i rollen som uthyrningschef.

– Jag har haft fem väldigt bra år på konsultsidan men det lockade att komma tillbaka till ägarsidan och jobba med riktigt stora projekt, säger Anna-Lena Carlstedt.

Men Carlstedt är inte ett helt nytt ansikte på Fabege. Innan sina år på Cushman & Wakefield jobbade hon på Drott som

senare blev en del av Fabege. Hon kommer ihåg det som en intensiv men rolig tid.

– Det hände extremt mycket inom organisationen under den perioden. Vi genomgick flera omorganisationer och under mina nio år på Drott så flyttade vi sju gånger. Det var en ordentlig ruljangs.

Nu har dock företaget gått in i en annan fas och all energi riktas mot ett flertal stora projekt som till exempel Arenastaden och Solna Business Park. Stora projekt är också det som blir Anna-Lena Carlstedts ansvarsområde på Fabege.

– Ja, jag ska jobba med de stora projekten och hyra ut delar redan innan projekten är igång. Det känns som en stimulerande utmaning att ta fram de här projekten och presentera dem för potentiella kunder redan innan spaden är satt i backen.

Vilka erfarenheter tar du med dig från konsultsidan?

– En förståelse jag fått är vikten av att tydligt konkretisera projekten och skapa landmärken. Ett bra exempel på det är Fabeges arbete med Luma i Hammarby Sjöstad.

Vad var det som lockade mest, att återvända till ägar-sidan eller att få hantera de här stora projekten?

– Att återvända till ägarsidan. Som konsult har det varit intressant att få hjälpa andra att utveckla sina bestånd och jag har fått många tankar och insikter som jag nu vill använda på ägarsidan.

Har ditt bolag gjort någon nyrekrytering som ni är stolta över och som branschen borde få kännedom om? Eller har du kanske själv börjat på ett nytt jobb?

Mejla gärna information till personnytt@fastighetsvarlden.se

Fler på nya jobb

Tillbaka till förstasidan