FV-Expert: Uthyrning

Hyr ut snabbare och mer hållbart utan dyra investeringar

I samarbete med NORNORM

Det senaste årets har präglats av osäkerhet vilket fått företag att ompröva såväl affärsmodeller, strategier och skjuta större investeringar på framtiden. Kontorets framtida roll debatteras och förändringarna har fått uthyrningstakten av kontorslokaler att bromsa in.

NORNORM ger dig tre tips på hur fastighetsägare kan hyra ut sina lokaler snabbare, mer hållbart, och utan dyra investeringar.

Anamma ett cirkulärt helhetstänk 
Hållbarhet har blivit till en central del i många byggprojekt och är hos många företag ett leverantörskrav. För att kunna nå de målen behöver företag se över hela sin struktur och arbetsmodell, inklusive hur de inreder sina lokaler. En cirkulär möbeltjänst hjälper till att reducera miljöpåverkan och ser till att saker inte bara återvinns men också återanvänds på andra kontor när de inte längre behövs. De flesta byggprojekt har hållbarhet som fokus, men få löper hela linan ut genom att inkludera cirkulär inredning.

Minimera tid till beslut och inflytt med flexibelt möblemang
Traditionellt hyrs nästan alla kontorslokaler ut omöblerat, men här syns ett stort trendskifte då snabbväxande startups vill undvika de kostnaderna som det innebär att möblera ett kontor. Med flexibilitet som möter hyresgästernas behov och anpassas i takt med att deras önskemål förändras, minimeras de stora besluten.

Öka intresset för tomma lokaler och tydliggör potentialen genom att erbjuda en snygg, funktionell och tidlöst designad kontorslösning som som är redo för direkt inflyttning. Som hyresvärd kan du dessutom alltid välja att inkludera möblerna i uthyrningen, eller låta hyresgästerna ta över prenumerationen på möblerna.

Hyreskontrakt med flexibilitet och valmöjligheter
Kontorslandskapet är under stor förändring – flera av de stora företagen så som Spotify och Salesforce går ut med nya policys och arbetsmodeller för hybrid- och distansarbete för sina anställda. När hyresgästernas företag växer, krymper eller introducerar nya arbetssätt förändras även kontorsbehoven.

Flexibilitet och möjlighet till snabba, smidiga ändringar gör att kontorsfunktionen kan anpassas till hyresgästernas verksamhet i befintliga lokaler och därmed stanna längre. Prenumerationsmodellen av kontorsmöbler utgår från enkel förändring för att maximera användningen av varenda kvadratmeter enligt senaste behov.

NORNORM är en helt cirkulär prenumerationsbaserad tjänst för kontorsmöbler som lanserades 2020 runt om i Europa. Kontakta oss så skickar vi en 3D ritning av din lokal inom 24 timmar. Läs mer på https://nornorm.com/fastighetsagare/

Fler FV-Expert

FV-Expert: Byggprojektledning

Projektledning i tidiga skeden

I samarbete med Forsen

Hur långt ska jag gå? Det är något av en nyckelfråga vid tidiga skeden – att å ena sidan säkerställa att det inte dyker upp obehagliga överraskningar i sena skeden, men å andra sidan inte lägga för stora resurser på ett projekt som i värsta fall kanske inte ens blir av.

FV-Expert: Bostäder

Framtidens boende är klimatneutralt

I samarbete med Skanska

Allt fler svenskar vill bo i en hållbar bostad enligt en ny rapport från Skanska. Men för att möta efterfrågan behövs ekonomiska incitament från politiken.

FV-Expert: Juridik

Heta samhällsfastigheter – attraktivt men snårigt?

I samarbete med Lindahl

Trygga offentliga hyresgäster med god betalningsförmåga lockar investeringar från privata fastighetsägare. Även för det offentliga finns det fördelar. Hyresgästen slipper den initiala investeringskostnaden, ökar flexibiliteten och ges möjlighet att hitta samarbetsfördelar med det privata.

FV-Expert: Bostad

Hyresrätter konkurrerar ut bostadsrätter

I samarbete med Angermann

Pandemin resulterade inte i en inbromsning av marknaden som många befarade, utan snarare en katalysator för ökande prisnivåer på den svenska fastighetsmarknaden i jakten på attraktiva investeringar.

FV-Expert: Kontor

Kontorskoncept post Corona

I samarbete med Colliers

Ch-ch-ch-ch-changes – Turn and face the strange, sjöng David Bowie för redan 50 år sedan. Sedan har mycket hänt och …

FV-Expert: Juridik

Hållbara transaktioner

I samarbete med AG Advokat

Byggnader står för en betydande del av energiförbrukningen och växthusgasutsläppen i samhället. En avsevärd del av fastighetsbeståndet är äldre och …

FV-Expert: Äldrebroende

Hur vill du bo när du blir äldre?

I samarbete med Eirhem AB

Det är en fråga som vi på Eirhem ställer oss ofta. Hur skulle vi själva vilja bo när vi blir äldre? Kanske vill man helst bo kvar hemma. Men när det inte längre går. Åldrandet berör oss alla. Är vi inte redan där själva har de flesta av oss närstående som är det.

FV-Expert: Uthyrning

Ny lösning för kontoret – rätt koncept i rätt tid

I samarbete med NORNORM

Den omvälvande förändringen av hur vi arbetar, påskyndad av pandemin, kan innebära nya affärsmöjligheter för fastighetsägare. En av dem är att differentiera och kundanpassa erbjudandet med nyckelfärdiga, möblerade kontor. Ett enkelt sätt att göra det är genom att prenumerera på kontorsmöbler. Det ger på ett hållbart sätt full flexibilitet att anpassa kontoret efter företags växlande behov.

FV-Expert: Värdering

Har avkastningskraven nått botten?

I samarbete med Croisette Real Estate Partner

Sedan 2014 har vi haft en styrränta på 0% eller lägre vilket haft en enorm påverkan på investeringsbeteendet i Sverige …

FV-Expert: Hotell

Hotellfastigheter – tid för strategiska beslut?

I samarbete med Annordia AB

Återhämtningen på hotellmarknaden har börjat. Den dramatiska minskningen av resandet som följde i pandemins spår innebar ett historiskt tapp i …

FV-Expert: Search, rekrytering & interim

Det blir aldrig som man trott

I samarbete med Boardtalk

Det är mycket som inte blivit som man befarade de där veckorna i mars och april förra året när Corona …

FV-Expert: Hållbarhet

Så får ni en mer hållbar och trygg vattenförbrukning – och sparar pengar på vägen

I samarbete med Smartvatten

10 miljarder kronor. Så mycket kostar vattenskador samhället per år. Smartvatten erbjuder en lösning som är lika enkel som genial. Inte bara kan du agera på eventuella vattenläckor direkt, du kan även stoppa vattensvinnet som gör att du bokstavligen spolar ner pengar i avloppet.

FV-Expert: Investeringar i Finland

Finska bostäder är en attraktiv investering

I samarbete med Trevian Asset Management

Sverige och Finland är varandras viktigaste bilaterala partners. Ur ett investeringsperspektiv är förhållandet särskilt betydande: Sverige är Finlands överlägset största …

FV-Expert: Uthyrning

Malmö AAA-lägen förändras ständigt

I samarbete med Nordier Property Advisors

Att Malmö är Sveriges snabbast växande storstad råder det ingen tvekan om. Men det är också en stad under ständig …

Tillbaka till förstasidan