FV-Expert: Närlogistik

Hållbar lösning på dina hyresgästers logistikbehov

I samarbete med iBoxen

Att ha en hållbar och säker logistiklösning i anslutning till sin fastighet blir allt viktigare. Med en leveransbox från iBoxen får hyresgästerna tillgång till marknadens enda lösning som är öppen för alla transportörer.

Vi beställer mer varor än någonsin på nätet. Under pandemin har onlinehandeln ökat med 50 procent. En digitaliseringsprocess som skulle tagit många år har fått raketfart.

Runt stora shoppingperioder som Black Friday och jul märks redan att ombuden är överbelastade.

Experterna är också överens om att vi bara är i början av den här utvecklingen.

Marknaden ökar exponentiellt och vi kommer att shoppa ännu mer online. Det här är en förändring som driver behovet av bättre logistiklösningar och bekvämare kundupplevelser.

Nästa stora fråga att lösa handlar om tillgänglighet. Då behöver också fastighetsägare erbjuda säkra lösningar kring logistik och leveranser, för att möta sina hyresgästers krav och behov.

Idag efterfrågar vi som hyresgäster – oavsett om vi är privatpersoner eller kommersiella företag – mer kringservice. Att fastigheten ska vara hållbar är numera ett grundfundament, och nu ställs det mer krav på att fastighetsägarna kopplar på andra tjänster.

Om du vill vara en attraktiv fastighetsägare imorgon så ska du kunna erbjuda dina kunder full tillgänglighet till logistik. iBoxen, som står utomhus, bidrar till mindre trafik i området, lägre utsläpp och samtidigt minskar den risken att obehöriga tar sig in i fastigheten.

Idag finns iBoxens cirka 800 leveransboxar i Storstockholm, Storgöteborg, Norrköping, Malmö, Helsingborg, Lund, Karlstad, Södertälje, Gävle, Uppsala och Örebro. iBoxen är idag den enda oberoende aktören som utvecklar en rikstäckande och öppen infrastruktur av leveransboxar utomhus där konsumenter kan hämta och framöver även returnera varor, oberoende av handlare och transportör.

iBoxen samarbetar redan med ett hundratal fastighetsägare och ett flertal kommuner där vi ställt ut eller kommer att ställa ut leveransboxar. Under 2022 kommer iBoxen att finnas i minst 30 av de största städerna i Sverige.

Och eftersom iBoxens lösning är oberoende blir den också ännu mer intressant både för konsumenterna och för e-handlarna. Men också för fastighetsägarna som kan erbjuda rätt service till sina hyresgäster.

Dessutom innebär den transportörsoberoende infrastrukturen stora fördelar ur ett hållbarhetsperspektiv.

Genom att konsolidera transporter kan man kapa enorma mängder utsläpp. Det blir också mindre trafik i bostadsområden och fler konsumenter kommer kunna gå eller cykla till boxarna för att hämta sina paket.

Något som alla – inklusive fastighetsägarna – vinner på i slutändan.

Fler FV-Expert

FV-Expert: Hållbarhet

Vi måste minska våra fastigheters energiförbrukning – från och med igår

I samarbete med Nuuka Solutions

IPCC-rapporten som släpptes den 28 februari försvann bakom nyheten om den ryska invasionen av Ukraina. Den omfattande rapporten om klimatförändringar …

FV-Expert: Finansiering

Långsiktigt samarbete ger effekt och kontroll

I samarbete med Aros Kapital

Sjöson har haft en imponerande tillväxtresa och Aros har haft möjlighet att vara med under den här resan. Vi är lite nyfikna på hur de har uppfattat oss som samarbetspartner under de här åren.

FV-Expert: Kontor

Den nya tidens mötesplats

I samarbete med Skanska Sverige

För bara några år sedan var kvadratmeter och antal skrivbord det man fokuserade på. I dag är det de mjuka värdena och innehållet mellan väggar och tak som blivit de prioriterade frågorna, enligt Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

FV-Expert: Transaktioner

”Klienten ska få en trygghet i framtida kassaflöden”

I samarbete med Svalner

Fastighetstransaktioner på den svenska marknaden genomsyras av komplexa processer med många olika arbetsströmmar som inte sällan är präglad av korta deadlines. Inom Transaction Services på Svalner stöttar man sina fastighetsklienter att analysera den finansiella informationen och säkerställa att samtliga finansiella parametrar beaktas i transaktionen.

FV-Expert: Kontor

The office is dead, long live the office!

I samarbete med Colliers

Efter snart två år av hemarbete och digitala arbetssätt har mycket i våra arbetsmönster förändrats. Tydligt är att behovet av kontor kvarstår och efterfrågan på kontorslokaler är stark. Men det är inte gårdagens kontor som efterfrågas, utan någonting annat, något bättre.

FV-Expert: Fastighetsfinansiering

”Vi hjälper fastighetsbolag som vill expandera”

I samarbete med Aros Kapital

I min roll som kundansvarig på Aros Kapital arbetar jag framför allt med fastighetsfinansiering, både byggprojekt och andra fastighetsfinansieringar. Det …

FV-Expert: Skatt & Fastigheter

Missa inte den extra skattereduktionen på inventarier

I samarbete med Svalner

Riksdagen antog den 13 oktober en ny lag om skattereduktion för investeringar i inventarier under år 2021, i syfte att …

FV-Expert: Byggprojektledning

Projektledning i tidiga skeden

I samarbete med Forsen

Hur långt ska jag gå? Det är något av en nyckelfråga vid tidiga skeden – att å ena sidan säkerställa att det inte dyker upp obehagliga överraskningar i sena skeden, men å andra sidan inte lägga för stora resurser på ett projekt som i värsta fall kanske inte ens blir av.

FV-Expert: Bostäder

Framtidens boende är klimatneutralt

I samarbete med Skanska

Allt fler svenskar vill bo i en hållbar bostad enligt en ny rapport från Skanska. Men för att möta efterfrågan behövs ekonomiska incitament från politiken.

FV-Expert: Juridik

Heta samhällsfastigheter – attraktivt men snårigt?

I samarbete med Lindahl

Trygga offentliga hyresgäster med god betalningsförmåga lockar investeringar från privata fastighetsägare. Även för det offentliga finns det fördelar. Hyresgästen slipper den initiala investeringskostnaden, ökar flexibiliteten och ges möjlighet att hitta samarbetsfördelar med det privata.

FV-Expert: Bostad

Hyresrätter konkurrerar ut bostadsrätter

I samarbete med Angermann

Pandemin resulterade inte i en inbromsning av marknaden som många befarade, utan snarare en katalysator för ökande prisnivåer på den svenska fastighetsmarknaden i jakten på attraktiva investeringar.

FV-Expert: Kontor

Kontorskoncept post Corona

I samarbete med Colliers

Ch-ch-ch-ch-changes – Turn and face the strange, sjöng David Bowie för redan 50 år sedan. Sedan har mycket hänt och …

FV-Expert: Juridik

Hållbara transaktioner

I samarbete med AG Advokat

Byggnader står för en betydande del av energiförbrukningen och växthusgasutsläppen i samhället. En avsevärd del av fastighetsbeståndet är äldre och …

FV-Expert: Äldrebroende

Hur vill du bo när du blir äldre?

I samarbete med Eirhem AB

Det är en fråga som vi på Eirhem ställer oss ofta. Hur skulle vi själva vilja bo när vi blir äldre? Kanske vill man helst bo kvar hemma. Men när det inte längre går. Åldrandet berör oss alla. Är vi inte redan där själva har de flesta av oss närstående som är det.

Tillbaka till förstasidan