Samhällsfastigheter

Största uthyrningarna samhällsfastigheter 2021

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av samhällsfastigheter under 2021. Även inblandade konsulter nämns.

Till samhällsfastigheter räknas, i det här sammanhanget, endast lokaler för vård, skola och omsorg. Offentligt finansierade kontorsytor återfinns i förekommande fall i topplistan för de största kontorsuthyrningarna.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren  T= Rådgivare till tagaren

 

Uthyrning

1. Hemsö hyr ut till kommunal gymnasieskola i Uppsala

Yta, kvm: 15.700
Den nya kommunala gymnasieskolan kommer att få moderna undervisningslokaler för 1.400 elever och projektet sker i två etapper, den första etappen för 800 elever blir klar sommaren 2023 och etapp två för 600 elever blir klar sommaren 2024.
Läs mer »

2. EQT Real Estate hyr ut till AcadeMedia på Södermalm i Stockholm

Yta, kvm: 14.100
EQT Real Estate hyr ut till Academedia i sin nyinköpta fastighet Hönsfodret 1 på Södermalm. Hyresavtalet är på 16 år. Byggnaden kommer att husera fyra gymnasieskolor med start höstterminen 2022.
Läs mer »

3. Hemsö hyr ut till Nordic International School i Norrköping

Yta, kvm: 10.000
Skolan är belägen i centrala Norrköping i en gammal industrifastighet som omvandlats till moderna utbildningslokaler. Skolan ligger i det så kallade Dragsområdet, en del av det gamla industrilandskapet i centrala Norrköping.
Läs mer »

4. Intea hur ut till Kriminalvården i Härnösand

Yta, kvm: 7.300
Intea och Kriminalvården har ingått ett 15-årigt hyresavtal avseende riksanstalten i Härnösand. Den tidigare nedlagda anstalten ska genomgå en omfattande ombyggnad som beräknas skapa 100 nya  platser.
Läs mer »

5. Intea hyr ut till Region Östergötland

Yta, kvm: 6.600
Den nya byggnaden som kallas Hus C kommer att uppföras på Garnisonsområdets norra del i kvarteret Skvadronen som vetter mot sjukhusområdet. Vård och forskning kommer att bedrivas där i nära samarbete med Linköpings universitet.
Läs mer »

6. Skanska hyr ut vårdboende till Vardaga i Sollentuna

Yta, kvm: 4.500
Vårdboendet, som går under benämningen Villa Tureberg, är det första byggnadsprojektet som startas på det gamla mässområdet i Sollentuna.
Läs mer »

7. Turako hyr ut till Jensen Education i Upplands-bro

Yta, kvm: 3.700
Turako tecknar avtal med Jensen Education om en skola för cirka 360 elever i årskurserna 4-9 som ska stå klar för öppning i augusti 2022.
Läs mer »

8. Fastpartner hyr ut till vuxenutbildningen i Enköping

Yta, kvm: 3.300
I Rombergaområdet i Enköping har Fastpartner tecknar ett 10-årigt hyresavtal med Enköpings kommun.  I lokalerna samlar kommunen sina olika vuxeninsatser inom utbildningsförvaltningen som tidigare legat utspridda.
Läs mer »

9. Hemsö hyr ut till Folkuniversitet i Karlastaden i Göteborg

Yta, kvm: 3.200
I kvarteret Capella i Karlastaden utvecklar Hemsö lokaler för bland annat vård, utbildning och omsorg, med en uthyrningsbar yta på cirka 10.000 kvadratmeter. Dit flyttar  Folkuniversitetets anrika skolor Balettakademien och KV Konstskola hösten 2023.
Läs mer »

10. Trianon hyr ut till Malmö stads gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltning i Entré

Yta, kvm: 3.000
Trianon tecknar ett tioårigt hyresavtal med Malmö stad vars gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltning  hyr cirka 3.000 kvm i Torghuset på Entré i Malmö.
Läs mer »

11. Intea hyr ut till Amerikanska Gymnasiet i Halmstad

Yta, kvm: 2.800
Förhyrningen omfattar hela fastigheten Fanan 60 som ligger längs Laholmsvägen. Lokalerna har tidigare använts av Högskolan i Halmstad.
Läs mer »

12. Åke Sundvall hyr ut till Barnsjukhuset Martina i Barkarbystaden

Yta, kvm: 2.500
I kvarter 9, där även entré till tunnelbanestationen Barkarbystaden finns,  skapar  fastighetsutvecklaren Åke Sundvall en plats om totalt 7.500 kvadratmeter där hållbar friskvård står i centrum.
Läs mer »

13. Areim hyr ut till Amerikanska Gymnasiet på Stora Essingen

Yta, kvm: 2.500
Från och med hösten 2021 flyttar Amerikanska Gymnasiet in i fastigheten Ångtvätten 22 på Stora Essingen. Areim förvärvade fastigheten med 40.000 kvm uthyrbar area i slutet av 2019 från AMF Fastigheter.
Läs mer »

14. Trianon hyr ut till folkhögskola i Malmö

Yta, kvm: 2.150
Trianon har tecknat ett fyraårigt hyresavtal med Hyllie Park Folkhögskola som kommer att hyra 2.150 kvm i fastigheten Hyllie 9:5 på Stensjögatan 3 i Malmö.
Läs mer »

15. Bergsporten i hyr ut till skola i Uppsala

Yta, kvm: 2.100
Sommaren 2022 flyttar Thoren Business School i Uppsala från Stora Torget till nya lokaler på Väderkvarnsgatan. Avtalet med fastighetsbolaget Bergsporten är skrivet på tio år.
Läs mer »

16. Engelbrekt Utveckling hyr ut förskola i Nacka

Yta, kvm: 2.005
Engelbrekt kompletterar området Volten i Orminge, som är under utveckling, med en förskola – Kullerbyttan – med plats för 200 barn. Det 15-åriga hyresavtalet tecknas med Norlandia Förskolor.
Läs mer »

17. Klövern hyr ut vårdcentral till Region Västmanland i Västerås

Yta, kvm: 2.000
Klövern  tecknar ett 12-årigt hyresavtal med Region Västmanland avseende cirka 2.000 kvm vårdcentral i den före detta galleriafastigheten Loke 24 i centrala Västerås.
Läs mer »

18. Kungsleden hyr ut till vårdcentral i Västerås

Yta, kvm: 1.448
Kungsleden hyr ut till Praktikertjänst på 1,5 plan i Isolatorn 3, strax utanför city, i Västerås.
Läs mer »

19. Vasakronan hyr ut till Sophiahemmet Rehabcenter på Östermalm

Yta, kvm: 1.400
Vasakronan hyr ut till Sophiahemmet Rehabcenter i Svea Artilleri på Valhallavägen 117 i Stockholm. Parterna tecknar ett 7-årigt hyresavtal.
Läs mer »

20. SHF hyr ut till Praktikerstjänst i Södertälje

Yta, kvm: 1.200
Svenska Handelsfastigheter tecknar ett tolvårigt hyresavtal med Praktikertjänst vid Vasa handelsplats i Södertälje. Avtalet avser en mottagnings- och behandlingslokal.
Läs mer »

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan