Topplista

Största uthyrningarna lager/industri 2021

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av lokaler för logistik, lager och industri under 2021. Även inblandade konsulter nämns.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren  T= Rådgivare till tagaren

 

Uthyrning

1. Skanska hyr ut till Greenfood i Helsingborg

Yta, kvm: 44.000 U: CBRE
Skanska tecknar hyresavtal med Greenfood om ett nytt livsmedels- och logistikcenter i Långeberga, östra Helsingborg. Greenfood är en av norra Europas ledande aktörer inom hälsosam mat.
Läs mer »

2. Logicenters hyr ut till Dagab i Landskrona

Yta, kvm: 37.500
Logicenters och Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab utökar nu sitt samarbete. Parterna har tecknat ett avtal som avser utveckling samt uthyrning av en logistikanläggning belägen väster om trafikplats Landskrona Södra.
Läs mer »

3. CH Square hyr ut till DFDS i Borås

Yta, kvm: 35.000
CH Square tecknar avtal med rederi- och logistikbolaget DFDS om att etablera ett nytt toppmodernt Logistikcenter i Borås.  Den 35.000 kvm stora fastigheten ska vara redo för inflyttning i slutet av 2021.
Läs mer »

4. Kungsleden bygger och hyr ut till AA Logistik i Västerås

Yta, kvm: 32.000
Kungsleden tecknar hyresavtal med AA Logistik och ska bygga en ny logistikanläggning på Finnslätten i Västerås. Inflytt beräknas till sommaren 2024 och hyresavtalet löper under 15 år.
Läs mer »

5. Logicenters hyr ut till Thunderful Group i Jönköping

Yta, kvm: 25.000
Det nordiska spelföretaget Thunderful Group AB väljer att hyra all tillgänglig yta och därmed fylla Logicenters nyuppförda logistikfastighet i Torsvik söder om Jönköping.
Läs mer »

6. Catella och Infrahubs utvecklar åt Postnord i Ljungby

Yta, kvm: 25.000
Catella investerar, genom sitt delägda bolag Infrahubs, i att utveckla ett lager i småländska Ljungby – nära E4:an med Postnord TPL AB som hyresgäst.
Läs mer »

7. Catella hyr ut till Matsmart Scandinavia i Örebro

Yta, kvm: 24.000
Catella tecknar genom Infrahubs Fastighet 3 AB tecknat ett hyresavtal med Matsmart Scandinavia AB om att bygga och förvalta nytt automatiserat centrallager  i Örebro.
Läs mer »

8. CH Square satsar I Karlshamn och hyr ut till DFDS

Yta, kvm: 23.000
DFDS-koncernen finns sedan många år tillbaka i Karlshamn via DFDS Seaways och DFDS Logistics.  Fastigheten som ska byggas av CH Square i Stillerydsområdet är tänkt att vara på 23.000 kvadratmeter och själva området är på totalt 57.500 kvadratmeter för att kunna tillgodose DFDS Logistics utökade verksamhet.
Läs mer »

9. CH Square hyr ut till Semper i Götene

Yta, kvm: 23.000
CH Square har tecknat avtal med Semper om att etablera ett nytt toppmodernt centrallager i Götene som ska vara redo för inflyttning under senhösten 2021.
Läs mer »

10. Bockasjö tecknar avtal med Apoteket i Eskilstuna

Yta, kvm: 20.000
Bockasjö tecknar avtal med Apoteket om att uppföra ett nytt logistikcenter beläget i Eskilstuna Logistikpark. Det kommer vara inflyttningsklart i februari 2022.
Läs mer »

11. Logicor hyr ut till Geodis i Göteborg

Yta, kvm: 17.000 U: Newsec
Lgicor hyr ut i Arendal 1:8-anläggningen i Göteborg. Lagret är en modern distributionsanläggning med en lastkapacitet på tre ton per kvadratmeter golv och en fri höjd på 10 meter.
Läs mer »

12. Catena hyr ut till Postnord TPL i Helsingborg

Yta, kvm: 16.478
Catena bygger en ny logistikanläggning till Postnord TPL på sin befintliga mark Bunkagården Mellersta 1 i Ättekullaområdet i Helsingborg.
Läs mer »

13. Kungsleden hyr ut till Northvolt i Västerås

Yta, kvm: 15.400
Kungsleden har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Northvolt och ska bygga nytt på Finnslätten i Västerås. Bolaget förvärvar samtidigt den del av fastigheten Effekten 12 som ägs av Nortvolt.
Läs mer »

14. Platzer utvecklar hyr ut till NTEX i Torslanda i Göteborg

Yta, kvm: 13.950
Platzer hyr ut till logistikleverantören NTEX i fastigheten Syrhåla 3:1, som ligger i Torslanda. På den drygt 45.000 kvm stora marken uppför Platzer en terminal- och lagerbyggnad som NTEX hyr i sin helhet​.
Läs mer »

15. Nyfosa hyr ut till Shenzhen Senior Technology Material i Eskilstuna

Yta, kvm: 13.900
Nyfosa tecknar ett 12-årigt hyresavtal med Shenzhen Senior Technology Material (Senior) som etablerar en produktionsanläggning inom batteriindustrin. Etableringen gäller både en produktionsanläggning och ett europeiskt huvudkontor.
Läs mer »

16. Kungsleden bygger och hyr ut till AA Logistik i Västerås

Yta, kvm: 13.618
Catena tecknar ett 7-årigt avtal med Ica Fastigheter som i sin tur kommer att hyra ut till koncernbolaget Apoteket Hjärtat – som därmed flyttar sitt e-handelslager till Catenas fastighet Adaptern 1 som ligger i Ingelsta Industriområde, Norrköping.
Läs mer »

17. SLP hyr ut till Strömslunds Industrier i Vaggeryd

Yta, kvm: 13.000
I samband med förvärvet av fastigheten Vaggeryd Bildhuggaren 1 hyr SLP ut samtliga vakantya ytor till Strömslunds Industrier. fastigheten ligger i direkt anslutning till E4:a, mellan Värnamo och Jönköping.
Läs mer »

18. Revelop hyr ut till Ögrengruppen i Jordbro

Yta, kvm: 13.000
Avtalet innebär att Ögrenguppen etablerar sig på Rörvägen i Jordbro under hösten 2022 och flyttar från Slakthusområdet i södra Stockholm där verksamheten har bedrivits i sju olika fastigheter.
Läs mer »

19. Logicenters hyr ut till Nagel-Group i Landskrona

Yta, kvm: 12.000
Europas största logistikföretag inom livsmedel Nagel-Group flyttar in i Logicenters  nyuppförda logistikanläggning Kronan 1, belägen på adressen Örjaleden i Kronan företagspark i Landskrona.
Läs mer »

20. Logicenters hyr ut till Vinden i Brunna

Yta, kvm: 10.850
I Brunna logistikpark, strax norr om Stockholm, tecknar Logicenters ett hyresavtal med förvaringsföretaget Vinden AB. Fastigheten är belägen på adressen Mätarvägen 31.
Läs mer »

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan