Topplista

Största uthyrningarna lager/industri 2021

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av lokaler för logistik, lager och industri under 2021. Även inblandade konsulter nämns.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren  T= Rådgivare till tagaren

 

Uthyrning

1. Logicenters hyr ut till Dagab i Landskrona

Yta, kvm: 37.500
Logicenters och Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab utökar nu sitt samarbete. Parterna har tecknat ett avtal som avser utveckling samt uthyrning av en logistikanläggning belägen väster om trafikplats Landskrona Södra.
Läs mer »

2. CH Square hyr ut till DFDS i Borås

Yta, kvm: 35.000
CH Square tecknar avtal med rederi- och logistikbolaget DFDS om att etablera ett nytt toppmodernt Logistikcenter i Borås.  Den 35.000 kvm stora fastigheten ska vara redo för inflyttning i slutet av 2021.
Läs mer »

3. Catella hyr ut till Matsmart Scandinavia i Örebro

Yta, kvm: 24.000
Catella tecknar genom Infrahubs Fastighet 3 AB tecknat ett hyresavtal med Matsmart Scandinavia AB om att bygga och förvalta nytt automatiserat centrallager  i Örebro.
Läs mer »

4. CH Square hyr ut till Semper i Götene

Yta, kvm: 23.000
CH Square har tecknat avtal med Semper om att etablera ett nytt toppmodernt centrallager i Götene som ska vara redo för inflyttning under senhösten 2021.
Läs mer »

5. Bockasjö tecknar avtal med Apoteket i Eskilstuna

Yta, kvm: 20.000
Bockasjö tecknar avtal med Apoteket om att uppföra ett nytt logistikcenter beläget i Eskilstuna Logistikpark. Det kommer vara inflyttningsklart i februari 2022.
Läs mer »

6. Nyfosa hyr ut till Shenzhen Senior Technology Material i Eskilstuna

Yta, kvm: 13.900
Nyfosa tecknar ett 12-årigt hyresavtal med Shenzhen Senior Technology Material (Senior) som etablerar en produktionsanläggning inom batteriindustrin. Etableringen gäller både en produktionsanläggning och ett europeiskt huvudkontor.
Läs mer »

7. Logicenters hyr ut till Nagel-Group i Landskrona

Yta, kvm: 12.000
Europas största logistikföretag inom livsmedel Nagel-Group flyttar in i Logicenters  nyuppförda logistikanläggning Kronan 1, belägen på adressen Örjaleden i Kronan företagspark i Landskrona.
Läs mer »

8. Bockasjö hyr ut till Volvo Cars på Hisningen i Göteborg

Yta, kvm: 8.000
I Bockasjös joint venture med Platzer pågår markarbeten och färdigställandet av mark om ca 300.000 kvadratmeter som möjliggör byggnation av sex nya logistikcenter på Hisingen. Byggstart för första fastigheten sker efter sommaren.
Läs mer »

9. SLP hyr ut till Scan Global Logistics i Helsingborg

Yta, kvm: 7.000
Lokalerna uppförs på ett 17.000 kvm stort markområde i Ättekulla som SLP förvärvat av Helsingborgs stad.
Läs mer »

10. Logicenters hyr ut till Teknikmagasinet i Eskilstuna

Yta, kvm: 6.000
Teknikmagasinet flyttar sitt centrallager till Logicenters anläggning i Eskilstuna Logistikpark genom ett mångårigt hyresavtal.
Läs mer »

11. Spacerenter hyr ut till Kerry Logistics i Borås

Yta, kvm: 5.600 U: Colliers
Spacerenter hyr ut 5.600 kvm logistik i sin fastighet Vindtyget 8 på Ödegärdsgatan 16  i Viared, Borås. Tillträdande hyresgäst är Kerry Logistics som levererar tjänster inom transport, spedition och logistik.
Läs mer »

12. Frösö Park Fastigheter hyr ut till Synsam i Östersund

Yta, kvm: 5.600
Synsams fabrik- och innovationscenter uppförs i i Hangar 90 (före detta Jämtlands flygflottilj) på Frösö Park i Östersund.
Läs mer »

13. Logicenters hyr ut till First Class Brands of Sweden i Staffanstorp

Yta, kvm: 5.000 U: CBRE
Ett av Sveriges snabbast växande företag inom hälsoprodukter, First Class Brands of Sweden, tecknar avtal med Logicenters om att flytta in i NREP-bolagets kommande anläggning i Staffanstorp, Skåne.
Läs mer »

14. Corem hyr ut till Vianor i Sollentuna

Yta, kvm: 4.500
Vianor har tecknat ett tioårigt avtal avseende totalt cirka 4.500 kvm lager- och verkstadsyta med tillhörande kontor i fastigheten Revisorn 2 på Bergkällavägen 29 i Bredden i Sollentuna.
Läs mer »

15. Stendörren hyr ut till Ljud och Bildmedia BT i Ulvsunda

Yta, kvm: 3.900
Stendörren Fastigheter  tecknar ett 7-årigt hyresavtal med Ljud och Bildmedia BT AB avseende nya lager- och kontorslokaler i fastigheten Magneten 33, belägen på Voltavägen 9 – 13 i Bromma.
Läs mer »

16. TB-Gruppen hyr ut till Incorp Väst i Alingsås

Yta, kvm: 3.000
Incorp Väst öppnar ett e-handelslager i den knappt 30.000 kvm stora industrifastigheten Bomullen 1. Fastighetens centrala läge intill E20 mitt i Alingsås gör den lättillgänglig och därmed lämplig för såväl den lokala som den regionala marknaden.
Läs mer »

17. CA Fastigheter och Galjaden hyr ut till Snabbgross i Linköping

Yta, kvm: 3.000
Galjaden och CA äger sedan tidigare gemensamt fastigheten Glasbiten 2 i Linköping där man nu låter uppföra en nybyggnation till Axfoods restauranggrossist Snabbgross.
Läs mer »

18. SAIAB hur ut till BRA på Malmö Airport

Yta, kvm: 2.200
Swedish Airport Infrastructure AB har tecknat hyresavtal med BRA Braathens Regional Airways AB på Malmö Airport. Den nya förhyrningen som avser hangar- verkstads- och kontorsytor.
Läs mer »

19. Peab hyr ut till Postnord i Södertälje

Yta, kvm: 2.150
Postnord har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Peab Fastighetsutveckling avseende en nyproducerad logistikanläggning i Almnäs utanför Södertälje.
Läs mer »

20. Castellum hyr ut till Ahnviks Papper i Borås

Yta, kvm: 800 R: Colliers
Lokalen är belägen på Solvarvsgatan 4 på Hässleholmen i Borås.
Läs mer »

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan