Topplistor

Största uthyrningarna 2014

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna under 2014. Listan avser nya förhyrningar som till största delen gäller kontorsfastigheter och där även inblandade konsulter nämns.

Nyhetsbrevet Fastighetsvärlden Idag fungerar som underlag för listan. Saknas någon uthyrning – tipsa redaktionen på red@fastighetsvarlden.se

U=Rådgivare till uthyraren T= Rådgivare till tagaren

Uthyrning

1. SEB hyr av Fabege i Arenastaden i Solna

Yta, kvm: 67.500 U:
T:
Fabege har tecknat ett 20-årigt avtal med SEB om att hyra i Arenastaden, Solna. SEB samlar stora delar av sin verksamhet i Stockholm och skapar 4.500 arbetsplatser i nya kontorsbyggnader i fastigheten Pyramiden i anslutning till Mall of Scandinavia. Hyresvärdet är 157 Mkr per år exklusive tillägg. Enligt Fastighetsvärldens statistik är det den största kontorsflytten i Sverige på mer än ett decennium.
Läs mer »

2. Telia hyr av Fabege i Solna

Yta, kvm: 42.000 U:
T: DTZ
Fabege tecknar ett 15-årigt hyresavtal med TeliaSonera om att hyra hela Scandinavian Office Building i Arenastaden, Solna – kontorslokalerna ovanpå Mall of Scandinavia. Flytten beräknas till våren 2016.
Läs mer »

3. NCC hyr ut till SCA i Mölndal

Yta, kvm: 25.000 U:
T: JLL
NCC tecknar avtal med SCA om en ny etablering av kontor och innovationscenter i nya Mölndals innerstad. Byggstart planeras till juni 2014 och inflyttning sker i december 2016.
Läs mer »

4. Klövern hyr ut till Tele2 i Kista

Yta, kvm: 20.000 U: Maqs, BAU Arkitekter
T:
JLL, Strategisk Arkitektur
Klövern tecknar ett 12-årigt hyresavtal med Tele2 avseende kontorslokaler i Kista. Avtalet kommer att innebära nyproduktion av ca 27.000 kvm. Den aktuella fastigheten heter Isafjord 1 och ligger på den västra sidan av Torshamnsgatan,
Läs mer »

5. Siemens flyttar HK till Fabeges Arenastaden

Yta, kvm: 10.000 U:
T:
DTZ
Siemens nya moderna kontor kommer att vara beläget på Evenemangsgatan 23 i Arenastaden. Det nya kontorshuset uppförs på fastigheten Uarda 1 (hus B). Hela kontorsprojektet omfattar cirka 17.000 kvm kontor plus garage. Den totala investeringen för Fabege beräknas till 576 Mkr.
Läs mer »

6. Dice hyr fyra våningsplan i Faburen av Crown

Yta, kvm: 8.750 U: JLL
T:
Crown Nordic Management och Jones Lang LaSalle tecknar nytt avtal med spelutvecklaren EA/DICE som nu signerar ett 10-årigt avtal om totalt 11.500 kvm i Fatburen. Lokalerna kommer att stå färdiga i december 2015 och de kommer då att disponera de fyra översta våningsplanen.
Läs mer »

7. AMF hyr ut till Epicenter i Gallerian i Stockholm

Yta, kvm: 8.600 U:
T:
AMF Fastigheter hyr ut större delen av fastigheten Trollhättan 29, en av fem fastigheter som utgör Gallerian-kvarteret, i centrala Stockholm till innovationshuset Epicenter som kan hyra ut ytor till kreativa IT-företag.
Läs mer »

8. GIC Real Estate hyr ut till Länstyrelsen i Stockholm

Yta, kvm: 8.000 U: T:
Länsstyrelsen i Stockholm flyttar till Kungshuset på Kungsgatan 18/Regeringsgatan 66. Hyreskontraktet är på fem år med en option på ytterligare fem år och planerad inflyttning är planerad till 1 juli 2015.
Läs mer »

9. Landstinget hyr av Jernhusen i Uppsala

Yta, kvm: 7.300 U:Baltazar T: 
Landstinget i Uppsalaflyttar till Jernhusens projekt Eldaren. Avtalet löper på 25 år och hyrespengen ligger på 2.229 kronor per kvm i kallhyra och exklusive fastighetsskatt.
Läs mer »

10. Peab hyr ut till Johnson & Johnson i Solna

Yta, kvm: 6.800 T: Niras
U: Baltazar
Läkemedels- och medicinteknikbolaget Johnson & Johnson flyttar sitt svenska huvudkontor från Rotebro till Ulriksdal i Solna. Det blir därmed det första kontorshuset i det stora område som Peab i ett flertal år planerat för.
Läs mer »

11. Stockholm Vatten hyr av S:t Erik Markutveckling i Ulvsunda

Yta, kvm: 6.300 U: T:
Stockholm Vatten lämnar lokalerna på Torsgatan och flyttar istället till fastigheten Gjutmästaren 6 i Ulvsunda, mer känd som ”Prippshuset”. Carlsberg sålde 2004 fastigheten till S:t Eriks Markutveckling som ägs av Stockholm Stad.
Läs mer »

12. Vattenfall flyttar till Skanskas projekt i Luleå

Yta, kvm: 6.200 U: T:
Skanska gick vinnande ur kampen om Vattenfalls nya kontor i Luleå. Det nya kontorshuset kommer att byggas på Porsön i norra delen av staden. Kontoret uppförs på mark som Skanska förvärvar av Luleå kommun.
Läs mer »

13. Folksam hyr ut del av HK till Riksidrottsförbundet

Yta, kvm: 5.717 T: DTZ
U:
Riksidrottsförbundet hyr en del av Folksams HK vid Skanstull i Stockholm där de etablerar Nya Idrottens Hus. Dessutom kommer också 25 olika specialidrottsförbund att sitta i lokalerna. Tillträdet sker 1 november 2015 och hyrestiden är tio år med möjlig förlängning på tre år.
Läs mer »

14. Ikano hyr av Skanska i Hyllie utanför Malmö

Yta, kvm: 5.600 T: U:
Ikano flyttar sin finans- och fastighetsverksamhet till andra etappen av Skanskas projekt Klipporna som därmed är fullt uthyrd.
Läs mer »

15. Wihlborgs hyr ut till Länsförsäkringar i Gängtappen i Malmö

Yta, kvm: 5.200 T: U:
Länsförsäkringar Skåne som hyr sex våningar i Gängtappen, den välkända fastighet som Kockums tidigare ägde. Länsförsäkringar flyttar från lokaler i kvarteret Uven 9, som även den ägs av Wihlborgs.
Läs mer »

16. BNP Paribas hyr ut till Alten i Front Lindholmen i Göteborg

Yta, kvm: 4.700 U: Newsec
Teknik- och IT-konsultbolaget Alten har tecknat ett femårigt hyresavtal i fastigheten Front Lindholmen på Theres Svenssons Gata 15 i Göteborg. Inflyttning sker under oktober 2015.
Läs mer »

17. Wihlborgs hyr ut till Orkla på Dockan i Malmö

Yta, kvm: 4.500 T: Relier
Orkla Foods Sverige flyttar sitt huvudkontor från Eslöv till Wihlborgs på Dockan i Malmö. Bolaget hyr 4.500 kvadratmeter i Kranen 1 (Kaj 24) på Isbergs gata med beräknad inflyttning vid årsskiftet 2015/16.
Läs mer »

18. Crown hyr till Sungard i Fatburen i Stockholm

Yta, kvm: 4.270 U: JLL
Mjukvaruföretaget Sungard flyttar till Södermalm och 4.270 kvm stora lokaler på plan 5 och 6 i Fatburen. Lokalerna kommer nu hyresgästanpassas och Sungard flyttar in under första kvartalet 2015.
Läs mer »

19. Fujitsu hyr av Atrium Ljungberg i Nod i Kista

Yta, kvm: 4.050 U: Baltazar T: Newsec Corporate Solutions
Atrium Ljungberg tecknar kontrakt med Fujitsu Sverige, en del av japanska Fujitsu-gruppen som är ett av världens största IT-företag. Den 1 oktober 2015 flyttar de sitt svenska huvudkontor till Nod.
Läs mer »

20. Vasakronan hyr ut till Försäkringskassan i Lund

Yta, kvm: 4.000 U: T:
Försäkringskassan flyttar från Lund Business Park till fastigheten Sandryggen 1, Järnåkravägen 3, i södra delen av Lund. Den nya hyran uppgår till 1.450 kr/kvm, exklusive fastighetsskatt, och hyreskontraktet är skrivit på 5 år.
Läs mer »

Fler Topplistor

Tillbaka till förstasidan