CH Square satsar I Karlshamn och hyr ut till DFDS

Karlshamns kommun har tecknat avtal med CH Square om ett markköp på 57 500 kvadratmeter i Stilleryd. CH Square har i sin tur tecknat ett avtal med rederi- och logistikbolaget DFDS om att etablera och bygga ett nytt toppmodernt logistikcenter.

Annons

CH Square bildades 2019 som ett samarbete mellan Charmilla AB, Hökerum Fastigheter AB och kvartetten Peter Nilsson, Mikael Jinglöv. Johan Gustavsson, och Alexander Söderberg med målet att förändra och utmana marknaden för logistikfastigheter. Sedan starten har CH Square ingått avtal för åtta större logistikfastigheter med en total uthyrningsbar yta på 230 000 kvadratmeter.

Med etableringen i Karlshamns hamnområde läggs ytterligare ett attraktivt logistikläge till DFDS portfölj och möjliggör nästa fas i företagets tillväxtresa. För Karlshamns kommuns del innebär satsningen nya arbetstillfällen och ytterligare utveckling av Karlshamns kommun för att kunna bli en central logistiknod i sydöstra Sverige.

− Vi är väldigt stolta över att återigen få förtroendet av DFDS att tillsammans ta nästa steg för att stödja DFDS:s expansion. Vi har redan ett pågående projekt ihop med DFDS i Borås och ser nu möjligheten att utveckla ytterligare fastigheter som ett kvitto på ett gott samarbete och vår förmåga att driva effektiva projekt, säger Peter Nilsson, VD & Partner i CH Square.

DFDS-koncernen finns sedan många år tillbaka i Karlshamn via DFDS Seaways och DFDS Logistics och nu fortsätter företaget sin expansiva utveckling med att bygga fler logistikcenters i Sverige. Fastigheten som ska byggas av CH Square i Stillerydsområdet är tänkt att vara på 23 000 kvadratmeter och själva området är på totalt 57 500 kvadratmeter för att kunna tillgodose DFDS Logistics utökade verksamhet. Byggnationen ska påbörjas så fort det går för att göra fastigheten redo för inflyttning vid årsskiftet 2022/2023.

Satsningarna på Karlshamns Hamn och Stillerydsområdet som verksamhetsområde för bland annat lager, logistik, industri och transport ökar kommunens attraktivitet. Satsningarna har pågått i många år, men det är först nu som Karlshamns kommun med ett långsiktigt och mer fokuserat arbete kan presentera en större logistiketablering i Karlshamn.

− Att CH Square och DFDS väljer att satsa i Karlshamn visar på att våra insatser, förutsättningar och möjligheter gör oss attraktiva som logistikläge, säger Mathias Wijk, etableringschef i Karlshamn.

CH Squares markköp på 57 500 kvadratmeter i Stillerydsområdet möjliggör den största etableringen på mycket länge i Karlshamn.

− Det är kommunens långsiktiga satsning i Stillerydsområdet som nu skapat förutsättningar för nya etableringar. Att CH Square köper mark av kommunen för DFDS fortsatta utveckling, är en tydlig markering att Karlshamn är en viktig transportnod i södra Sverige, säger Per-Ola Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Fler Nyheter från förstasidan

Podcast: Om proptech och framtidens utmaningar

Nytt avsnitt från Verktygslådan. Proptech Swedens vd Roger Tofft gästar avsnittet.

Bonnier ny ägare i Prisma efter affär i Kungens kurva

Affär med stor fastighet bredvid Heron city och Ikea.

Avicii-utställning blir kvar i Femte Hötorgsskrapan

Storsatsning lades ned. 7.500 kvm tomställs i city.

Köper nästan 200 bostäder

Kommunalt bolag i ännu en affär.

Vasakronan köper för 715 mkr

Affär mitt i Stockholm. Priset motsvarar 120.000 kr/kvm.

Flera gripna efter jordskredet vid Stenungsundsmotet

Misstänks ha orsakat skredet.

Corem säljer för 768 mkr

Avyttrar i två transaktioner. FV berättar om köparna och bestånden.

Som väntat ingen sänkning

Då kommer första sänkningen – spår tre inom ett år.

Så ska nya Lunakvarteret se ut – över 100.000 kvm

Vinnare i arktitekttävling har utsetts för Södertäljes största projekt på 50 år.

Ivars ättlingar tror på transformation

Vd Jan Mattsson berättar för FV om tre aktuella projekt, arkitekttävlingar och konkurrensen.

Satsar på vattennära hotell i Varberg

Nära fästningen och kallbadhuset inkluderat.

Advokatfirma flyttar till Norrmalmstorg

Tecknat nytt hyresavtal.

Köper från Övikshem för halv miljard

Köper 607 bostäder i nybildat bolag från allmännyttan.

Krönika

Rätt avkastning från din fastighetsportfölj?

Det är nu dags att utvärdera hur bra eller dåligt det gick för den egna portföljen. Lars Johnsson skriver om de viktiga nyckeltalen.

Tillbaka till förstasidan