Seminarier

Apr26

Göteborgsmarknaden 2017

Clarion Hotel Post, Drottningtorget 10, Göteborg

Planer och projekt för ett växande Göteborg

Heldag om tillväxten, projekten, investeringarna och arkitekturen. Göteborg växer snabbt just nu. Hör om var staden ska växa, nya spännande planer och vilka projekt som är på gång. Följ med på en heldag där vi går på djupet om Göteborgs framtid och utmaningar.

Missa inte: På scen under dagen finns bl.a. Göteborgs starka kvinna Ann-Sofie Hermansson, storsatsande byggaren Ola Serneke, bilprofessorn Christer Karlsson och många andra spännande talare.

Seminariet var fullsatt förra året – Säkra Din plats nu!
Specialpris fram till 31 mars: 500:- i boka-tidigt-rabatt

Anmäl dig nu!

Specialpris: 500 kr i rabatt
Boka Din plats senast 31 mars 2017 så får Du 500:- i rabatt på ordinarie seminarieavgift!

Priser:
Ordinarie seminarieavgift är 3.850:-/person för företag som prenumererar på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 4.850:-/person för övriga.

Mängdrabatt:
Anmäl fler än tre personer (minst fyra) från samma företag och Ni får 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Priset blir då 3.080:-/person för prenumeranter, respektive 3.880:-/person för övriga.

Om Din anmälan:
Priset inkluderar morgonkaffe och smörgås, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och stort mingel med tilltugg och förfriskningar samt konferensmaterial och dokumentation. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

Bland talarna:

Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande (S) Göteborg
Ola Serneke, VD Serneke
Anna Felländer, digitaliseringsekonom och senior rådgivare, tidigare chefekonom Swedbank
Ilija Batljan, VD och grundare Samhällsbyggnadsbolaget
Cecilia Fasth, VD Castellum Region Väst
Fredrik Holmström, ordförande och huvudägare Magnolia Bostad
Alice Teodorescu, politisk redaktör Göteborgs-Posten
P-G Persson, VD Platzer Fastigheter

Utställare

Visa faktaruta

08.30 Registrering, kaffe och smörgås

09.00 Inledning
Ellinor Persson, journalist och dagens moderator (känd från bl a SVT)

09.10 Digitalisering: Så kan e-handeln rita om kartan framöver
Digitaliseringen i svensk handel går allt snabbare och e-handeln växer nu med 15 procent per kvartal. Hur kan den här utvecklingen komma att rita om kartan för den traditionella, fysiska handeln och hur påverkas stadsutvecklingen? Vart är vi på väg och vilka är de främsta hoten och möjligheterna?
Jonas Ogvall, VD Svensk Digital Handel

09.40 Så ska Göteborg klara utmaningarna
Göteborg står inför en rad tuffa men spännande utmaningar de närmaste åren – att hantera en kraftigt växande befolkning, klara en byggtakt i nivå med miljonprogrammets dagar och genomföra en rad stora infrastrukturprojekt. Och samtidigt dessutom fixa ett oförglömligt 400-årsjubileum! Hur rustar staden för detta och hur vill man samarbeta med byggare och fastighetsinvesterare för att klara skivan?
Ann-Sofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande (S) Göteborg

10.05 Efter Brexit och Trump – hur påverkas Sverige och fastighetsmarknaden?
Hur kommer omvälvningarna i den internationella ekonomin och världspolitiken att påverka Sverige och fastighetsmarknaden i år och under valåret 2018? Vilka är de viktigaste indikatorerna att följa och finns det några orosmoln som man ska hålla särskild koll på? Hur kommer svensk politik att förändras?
Arvid Lindqvist, analyschef Catella
Catarina Saxborn, regionansvarig fastighetsanalys Swedbank
Alice Teodorescu, politisk redaktör Göteborgs-Posten

10.25 Kaffe

10.55 Bilprofessorn: Full gas i Västsveriges fordonskluster
Det går allt bättre för Volvo Cars och försäljningen slår nya rekord. Volvos och Geelys utvecklingsbolag CEVT i Göteborg ligger också bakom ett helt nytt bilmärke som kan innebära stora möjligheter i framtiden. Hur mår egentligen den västsvenska fordonsindustrin och hur påverkar det regionen?
Christer Karlsson, professor Copenhagen Business School

11.25 Så påverkar bilboomen fastighetsmarknaden
Bilindustrin är direkt och indirekt en viktig arbetsgivare och motor i näringslivet i Västsverige. Hur märks den pågående utvecklingen på lokalhyresmarknaden och vilka möjligheter kan det öppna på fastighetssidan?
P-G Persson, VD Platzer Fastigheter
Cecilia Fasth, VD Castellum Region Väst

11.40 Utmanarna: Två aktörer som vill rita om kartan
Möt två aktörer som vill rita om kartan rejält på den svenska fastighetsmarknaden inom sitt respektive område. Redo för förvärv, nya samarbeten och nya sätt att arbeta. Hur ser de på marknaden framöver, vad vill de åstadkomma och vilka affärer vill de göra här i Göteborg och Västsverige?
Ilija Batljan, VD och grundare Samhällsbyggnadsbolaget
Fredrik Holmström, ordförande och huvudägare Magnolia Bostad

12.00 Lunch

13.00 – 14.40 Välj mellan tre temaspår:

A: Bostäder
B: Kontor
C: Handel
Se detaljerade program längre ned.

14.40 Kaffe

15.10 Digitalisering: Digitaliserad tillit i den nya delningsekonomin
På kort tid har den nya delningsekonomin förändrat branscher som film, musik och resor. Nu går det att enkelt boka boende via nätet i mer än 35.000 städer runt om i världen. Vilka är de kommande stegen och trenderna i den här utvecklingen? Hur kommer delningsekonomin att förändra vårt samhälle och påverka fastighetsbranschen?
• Anna Felländer, digitaliseringsekonom och senior rådgivare, tidigare chefekonom Swedbank

15.40 Så blir det att bo och arbeta i Karlastaden
Försäljningen av lägenheterna i Karlatornet på Lindholmen i Göteborg är nu i full gång. Hur kommer det att bli att bo i Nordens högsta hus? Hur stort är intresset, vem är målgruppen och vilka prisnivåer är det tal om? Och hur ser de stora planerna ut för området runt omkring med många arbetsplatser och butiker?
Ola Serneke, VD Serneke
Richard S Dahlberg, CIO och partner NREP

16.10 Fastighetsvärlden bjuder in till stort branschmingel och eftersnack.

 

13.00 – 14.40 Temaspår A: Bostäder

13.00 Så utvecklas bostadsmarknaden i länet
De senaste åren har bostadsbyggandet ökar kraftigt i länet och utsikterna är goda även för de kommande åren. Samtidigt ökar bostadsbrist och trångboddhet. En stor utmaning är också att hitta bostäder för nyanlända. Hör hur länsstyrelsen ser på läget i länet, utmaningarna framöver och sin egen roll på bostadsmarknaden.
Helena Carling, samhällsbyggnadschef Länsstyrelsen i Västra Götaland

13.30 Marknad och möjligheter – så tänker bostadsinvesterarna
Lyssna på några av regionens bostadsaktörer om vad som lockar mest i Västsverige och var de bästa möjligheterna finns att bygga och investera. Hur stark är egentligen marknaden och vilka hyror och priser är det som gäller just nu?
 Martin Svahn, regionchef Väst JM
Ytterligare talare meddelas inom kort

13.50 Culture Casbah – nytänkande storsatsning mitt i miljonprogrammet
I Malmö tar kommunala MKB och tre privata bostadsföretag ett offensivt grepp för att vitalisera Rosengård till en trygg och eftertraktad del av staden. Befintliga lägenheter blir en gemensam grundplåt för bygget av 200 nya, attraktiva lägenheter i bl.a. ett torn med spektakulär design. Hör mer om landets kanske mest spännande bostadsutvecklingsprojekt – kan detta ge inspiration även till vår region?
Terje Johansson, VD MKB Fastighets AB

14.15 Digitalisering: Enkel vardag, smart energi och digital förvaltning
Hör hur fastighetsägare redan idag kan använda ny teknik och digitala lösningar för att effektivisera sin förvaltning, sänka energiåtgången rejält och erbjuda hyresgästerna nya smarta tjänster.
Sofia Rangmar, projektledare digitalisering Willhem

14.40 Kaffe

 

13.00 – 14.40 Temaspår B: Kontor och hotell

13.00 Lisebergs nya drömsatsning – så kan staden gynnas
Nu är det klart att Liseberg byggs ut för nära 2 miljarder kronor. Satsningen är den största någonsin och innebär en utbyggnad av nöjesparken och både ett helt nytt hotell och ett äventyrsbad. Allt ska vara klart till 400-årsjubiléet 2021. Hör om satsningarna och vilka positiva effekter som det kan ge för Göteborg och Västsverige.
Thomas Sjöstrand, vVD Liseberg

13.30 Hur utvecklas kontorsmarknaden?
Vad händer på investerarmarknaden för kontorsfastigheter? Hur utvecklas hyror och vakanser och vad sker på transaktionsmarknaden? Vilka objekt är mest eftertraktade och vilka typer av aktörer är det som köper och säljer?
 Lena Grimslätt, chef JLL Göteborg

14.00 Expertpanelen: Senaste hyrorna, starkaste lägena och bästa investeringarna
Nu tar vi temperaturen på kontorsmarknaden i Göteborg. Hur ser rörelserna ut bland hyresgästerna, vilka är de senaste nivåerna på marknaden och var finns de mest spännande projektmöjligheterna i framtiden? Hör hur några av de främsta aktörerna ser på läget.
Daniel Massot, VD Svenska Hus
Jonas Petersson, förvaltare Göteborg Lundbergs

14.20 Kontorstrender: Högtryck för nya typer av mötesplatser
På kort tid har nya typer av moderna kontorsmötesplatser snabbt vuxit fram i de större städerna. De riktar sig särskilt till unga, kreativa och snabbväxande startups och småföretag och lockar inte bara med flexibla ytor utan också ”rätt” sällskap och dynamisk gemenskap. Vad ligger bakom trenden, hur funkar det och hur mycket kan fenomenet växa?
Daniel Carlsson, VD Arkipelagen Företagscenter
Göran Garberg, VD United Spaces

14.40 Kaffe


13.00 – 14.40 Temaspår C: Handel

13.00 Den nya konsumentresan – så förändras våra beteenden
Mobilen har förändrat vårt beteende men också vad vi förväntar oss från varumärken. Hör om hur konsumentresan har brutits ned i många korta, avsiktliga ögonblick där vart och ett är en kritisk möjlighet för företag att forma konsumenternas beslut och preferenser.
 Talare meddelas inom kort

13.30 Snabbväxande kedjor om sina expansionsplaner
Flera av landets främsta kedjor och starkaste varumärken laddar för expansion de närmaste åren. Var vill de växa och hur tänker de när de letar lägen och väljer mellan cityhandel eller mer externa etableringar? Vilka krav och förväntningar har de på lokalerna och fastighetsägarna?
Talare meddelas inom kort

13.50 Arkitektur för handel i den framtida staden
Urbaniseringen har aldrig mått bättre, alla flyttar inåt, städerna växer så det knakar och mottot är att vi ska bygga stad – inte minst i Göteborg och de andra storstäderna. Samtidigt proklameras Mall-formatets död och all handel lär ska kunna ske från soffan. Vad är handelns roll i det samhälle vi bygger? Var tar den för plats i staden och hur kan den gestaltas? Hur ser de senaste trenderna ut, vilka goda exempel och vilken inspiration kan vi hämta från projekt i Sverige och internationellt?
Fredrik Elsner, arkitekt och partner Wester + Elsner

14.20 Framtidens heta lägen i de växande städerna
Den kraftiga befolkningsökningen gör att många av landets större städer nu växer i rekordtakt. Samtidigt gör många kommuner och fastighetsägare nu satsningar på att få mer liv i citykärnorna. Hur kommer utveckling och trender att se ut framöver – vilka handelslägen kommer att bli mest intressanta på några års sikt? Och finns det lägen som går en tuff tid till mötes? Vad är det som avgör var handeln kommer att fungera bäst?
 Fredrik Bergström, affärsområdeschef WSP Analys & Strategi
Anders Röstlund, konsult Ågren

14.40 Kaffe

 

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.


Val av temaspår:


Jag anmäler även följande personer från samma företag:


Specialpris: Boka Din plats senast den 31 mars och Du får 500:- i rabatt på ordinarie pris! Ordinarie seminarieavgift är 3.850:-/person för prenumeranter och 4.850:-/person för övriga.

Priset inkluderar morgonkaffe och smörgås, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika och stort mingel med tilltugg och förfriskningar samt konferensmaterial och dokumentation. Alla priser är exklusive moms. Seminarieavgiften faktureras i efterhand, efter genomfört seminarium. Anmälan är fullt av- och ombokningsbar fram till en vecka före aktuellt seminarium. Därefter faktureras hela avgiften vid avbokning.

Mängdrabatt: Vid anmälan av fler än tre personer från samma företag erhålls 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Det innebär att priset då blir 3.080:-/person för prenumeranter respektive 3.880:-/person för övriga.

När du anmäler dig skickas ett bekräftelsemail till din e-post du angett inom några minuter. Se till så att den inte hamnar i spamskyddet.