Wihlborgs köper danskt för 2,3 miljarder

Genom ett förvärv från pensionsbolaget Danica utökar Wihlborgs beståndet i Danmark med över 50 procent och äger nu danska fastigheter för 6,5 miljarder.

Wihlborgs har tecknat avtal med pensionsbolaget Danica om att förvärva 15 fastigheter under det tredje kvartalet. Fastigheterna innehåller 165.000 kvm uthyrningsbar area och ligger till stor del i områden där Wihlborgs redan finns etablerat, som Herlev/Ballerup och Høje-Taastrup, men även i andra områden som Ørestad och Hørsholm/Holte.

Köpesumman uppgår till 1,8 miljarder danska kronor vilket motsvarar cirka 2,3 miljarder kronor. Hyresintäkterna är 130 miljarder danska kronor per år och vakanser uppgår till 9 procent. Den initiala direktavkastning ligger på 6 procent enligt Wihlborgs.

Catella är rådgivare till Danica vid försäljningen.

– Den positiva ekonomiska utvecklingen gör Danmark till en fortsatt intressant marknad. Nu fick vi en bra möjlighet att förvärva ett bestånd med moderna kontorsfastigheter som till stor del ligger i områden där vi redan finns, säger Wihlborgs Fastigheters VD Anders Jarl.

Affären finansieras huvudsakligen via det danska realkreditsystemet kompletterat med befintliga tillgängliga kreditfaciliteter.

Bland de större hyresgästerna finns Den danske stat, FØtex, Danske Bank, CGI, Konica Minolta och Gribskov kommune.

Efter det aktuella förvärvet har Wihlborgs ett fastighetsbestånd på ca 570.000 kvm i Danmark till ett värde av 6,5 miljarder.

Fastighetsvärlden Idag    2017-07-09

Nyheter från förstasidan

Dilemmat för 10-tals miljarder: Sälja eller behålla?

Stockholms stad har ”dolda” fastighetstillgångar för tiotals miljarder kronor. Det visar FV:s kartläggning. Ett år återstår till valet.

Stor enkät: Flera partier öppnar för försäljning

Sälja eller behålla? De politiska partierna i Stockholm berättar hur de vill göra med det kommunala fastighetsbeståndet.

Direkt: 13 VD:ar på scen – om fiaskogalleria och Nordkorea

Fullsatt på Berns. FV är på plats och direktrapporterar.

Wihlborgs utvecklar 13.000 kvm kontor på spekulation

I Oceanhamnen i Helsingborg planerar Wihlborgs att byggstarta ett kontorsprojekt under våren 2018.

Diös planerar nytt hotell i Sundsvall med Stordalen

Nordic Choice Hotels planerar för sitt tredje hotell i Sundsvall och att ett nytt Clarion Hotell kan invigas 2020. Diös planerar att byggstart i början av 2019.

 

Nyheter från webben

Hon lämnar U-R för AMF

Från Täby Centrum till Mood-kvarteret.

Einar Mattsson skapar nytt bolag

Einar Mattsson bildar ett nytt bolag för förvaltningsverksamheten. Idag ingår verksamheten i Einar Mattsson Byggnads AB. Einar Matsson förvaltar totalt 15.000 bostäder …

Segerberg-gruppen bildar nytt utvecklingsbolag

Med bildandet av Cikoria Fastigheter AB tar Segerberg-gruppen nästa steg i att utveckla koncernen till att bli än mer mångsidig …

Offentliga Hus hyr ut 4.000 kvm

Nordic PM har genomfört en uthyrning av lokaler omfattande sammanlagt 4.055 kvm till Borås Stad för uppdragsgivaren Offentliga Hus räkning. …

Två nya restauranger till Kungsgatan

Intar klassiska lokaler längs paradgatan.

Historisk försäljning av tänkt kärnkraftverk

Läs om det udda objektet som vilken dag som helst når marknaden.

Här öppnar Chanel två nya

Tecknat hyreskontrakt för två nya butiker.

Alecta i hela 14 deläganden – ”hemligt” köp av landmärke

Fastighetsvärlden har kartlagt Alectas investeringar och ser en tydlig trend. I innehavet finns sedan fyra år även en av Stockholmsområdets mer välkända byggnader – som förvärvats i det dolda.

O‘Learys hyr 1.300 kvm i nya Kongahälla

Som ett led i att utveckla en modern handels och mötesplats har Adapta gjort klart med O´Learys om en satsning …

Förvärvar 75 motsvarande fotbollsplaner

Stendörren köper ett markområde i direkt anslutning till Stockholm Väst Logistik i Upplands-Bro. Säljare är Bro Markutveckling som ägs till …

Grosvenor vill ha biograf till Skärholmen

Ägarna till Skärholmens centrum vill komplettera anläggningen med en biograf, skriver Skärholmen Direkt. Det samtidigt som ägarna går vidare med …

Han pekas ut som favorit att bli Skanskas nya VD

Fastighetsvärlden har talat med ett tiotal personer med insyn i Skanska.

Tillbaka till förstasidan