Skanskas projekt Sthlm 03 nu fullt uthyrt.

Snabbt fullt hos Skanska i nya Stockholm 03

Hyr ut 1.800 kvm till läkemedelsbolag. Skanska har tecknat hyresavtal med läkemedelsbolaget Boehringer Ingelheim i projektfastigheten Sthlm 03 i Hammarby Sjöstad. Kontorsfastigheten är därmed fullt uthyrd.

Uthyrningen till Boehringer Ingelheim omfattar totalt 1.770 kvadratmeter. Inflytt är planerad till fjärde kvartalet 2017.

– Uthyrningen gick fortare än vi trott och vågat hoppas på. Hammarby Sjöstad har verkligen blivit ett hett kontorsområde och vi får massor av förfrågningar från företag som vill sitta där, säger Anna-Maria Kääriä, marknadschef på Skanska Fastigheter Stockholm.

Bland grannarna i fastigheten finns sedan tidigare Lantmäteriet (1.500 kvm), Polystar (2.300 kvm), Erik Olsson Fastighetsförmedling och Waynes Coffee.

I närområdet bygger Skanska även kontorsfastigheten Sthlm Seaside. Den fastigheten är i det närmaste fullt uthyrd. De båda ingår i Skanskas stora projekt Sthlm New Creative Business Spaces som inkluderar en handfull nya kontorsbyggnader, bland annat ett höghus. Totalt handlar det om en tillförsel av cirka 100.000 kvm kontor i olika etapper. Kontorsskrapan Sthlm 01 blir juvelen i det nya kontorsområdet. Fastigheterna ligger i Hammarby Sjöstad, och nära Gullmarsplan.

Boehringer Ingelheim flyttar från Liljeholmen där läkemedelsbolaget hållit till i 15 år. Mikael Schwartz, projektansvarig för Boehringer Ingelheim om valet av nya lokaler:

– Vi ser mycket fram emot att flytta till nybyggda lokaler i Hammarby Sjöstad. Kontoret kommer anpassas till våra behov och stödja vårt tvärfunktionella samarbete, öppna kommunikation och tydligt spegla organisationens kultur.

Fastighetsvärlden Idag 2017-01-25

Interiör i nya Sthlm 03.

Nyheter från förstasidan

Dilemmat för 10-tals miljarder: Sälja eller behålla?

Stockholms stad har ”dolda” fastighetstillgångar för tiotals miljarder kronor. Det visar FV:s kartläggning. Ett år återstår till valet.

Stor enkät: Flera partier öppnar för försäljning

Sälja eller behålla? De politiska partierna i Stockholm berättar hur de vill göra med det kommunala fastighetsbeståndet.

Direkt: 13 VD:ar på scen – om fiaskogalleria och Nordkorea

Fullsatt på Berns. FV är på plats och direktrapporterar.

Wihlborgs utvecklar 13.000 kvm kontor på spekulation

I Oceanhamnen i Helsingborg planerar Wihlborgs att byggstarta ett kontorsprojekt under våren 2018.

Diös planerar nytt hotell i Sundsvall med Stordalen

Nordic Choice Hotels planerar för sitt tredje hotell i Sundsvall och att ett nytt Clarion Hotell kan invigas 2020. Diös planerar att byggstart i början av 2019.

 

Nyheter från webben

Hon lämnar U-R för AMF

Från Täby Centrum till Mood-kvarteret.

Einar Mattsson skapar nytt bolag

Einar Mattsson bildar ett nytt bolag för förvaltningsverksamheten. Idag ingår verksamheten i Einar Mattsson Byggnads AB. Einar Matsson förvaltar totalt 15.000 bostäder …

Segerberg-gruppen bildar nytt utvecklingsbolag

Med bildandet av Cikoria Fastigheter AB tar Segerberg-gruppen nästa steg i att utveckla koncernen till att bli än mer mångsidig …

Offentliga Hus hyr ut 4.000 kvm

Nordic PM har genomfört en uthyrning av lokaler omfattande sammanlagt 4.055 kvm till Borås Stad för uppdragsgivaren Offentliga Hus räkning. …

Två nya restauranger till Kungsgatan

Intar klassiska lokaler längs paradgatan.

Historisk försäljning av tänkt kärnkraftverk

Läs om det udda objektet som vilken dag som helst når marknaden.

Här öppnar Chanel två nya

Tecknat hyreskontrakt för två nya butiker.

Alecta i hela 14 deläganden – ”hemligt” köp av landmärke

Fastighetsvärlden har kartlagt Alectas investeringar och ser en tydlig trend. I innehavet finns sedan fyra år även en av Stockholmsområdets mer välkända byggnader – som förvärvats i det dolda.

O‘Learys hyr 1.300 kvm i nya Kongahälla

Som ett led i att utveckla en modern handels och mötesplats har Adapta gjort klart med O´Learys om en satsning …

Förvärvar 75 motsvarande fotbollsplaner

Stendörren köper ett markområde i direkt anslutning till Stockholm Väst Logistik i Upplands-Bro. Säljare är Bro Markutveckling som ägs till …

Grosvenor vill ha biograf till Skärholmen

Ägarna till Skärholmens centrum vill komplettera anläggningen med en biograf, skriver Skärholmen Direkt. Det samtidigt som ägarna går vidare med …

Han pekas ut som favorit att bli Skanskas nya VD

Fastighetsvärlden har talat med ett tiotal personer med insyn i Skanska.

Tillbaka till förstasidan