Skattechock och risker i fokus på Fastighetsdagen

Den 31 maj är det dags för årets upplaga av Fastighetsdagen. Temat är att riskerna nu växer på den urstarka fastighetsmarknaden - är oron befogad?

Temat för årets upplaga av Fastighetsdagen är den urstarka marknaden, som lagt grunden för en välmående sektor men också ökad fallhöjd. Nu dyker allt fler möjliga hot upp – avtagande tillväxt, stigande räntor, växande skuldsättning och risken för en kraftig skattechock.

Den politiska osäkerheten växer också inför valet nästa år och organiserad brottslighet och terrorhot riskerar att få fäste i samhället.

På Fastighetsdagen synar vi korten – vart kommer ekonomin gå, hur allvarliga är hoten, hur kan valet påverka näringslivet och behöver fastighetsägare oroa sig för säkerheten? Vi går också på djupet kring förslaget om kraftigt ökad beskattning av fastighetsaffärer – hur stor är risken att det blir verklighet och vilka blir effekterna?

Dessutom får vi höra om möjligheterna framöver – på börsen, bland byggrätterna och vilka investeringar som lockar.

Under dagen medverkar många av branschens främsta, t.ex. Fredrik Wirdenius, Vasakronan, Biljana Pehrsson, Kungsleden och Sven-Olof Johansson, Fastpartner.

Bland experterna finns också DN:s politiske krönikör Viktor Barth-Kron, DI:s ledarskribent Lotta Engzell-Larsson, Finansinspektionens chefekonom Henrik Braconier och säkerhetskonsulten Dick Malmlund.

Läs mer och säkra din plats här.

Nyheter från förstasidan

Bildextra: Stor satsning på arenor och bostäder i Göteborg

Åtta kända fastighets- och byggbolag i Göteborg presenterar stora planer. Bland annat en ny multiarena med plats för 13.500 åskådare.

”Totalfiaskot" på väg att säljas

Efter ombyggnadsåtgärder och fortsatt mycket höga vakanser överväger köpcentrumägaren nu försäljning. Miljardinvesteringen kan visa sig bli en av de sämsta fastighetsaffärerna i Sverige på mycket länge.

Magnolia förvärvar stort b(r)ygg(eri)projekt av Spendrups

En transaktion har gjort inför affären – och ytterligare en väntar efter när välkänd fastighet förändras och byter ägare snabbt.

Sollentuna vill sälja 1.886 lägenheter – se lista

Tre större försäljningar av bostäder ska ske i Sollentuna de kommande åren. Läs om detaljerna.

Secore i miljardköp från Ica

Dubblar beståndet. Läs vilka fastigheter som ingår.

Nyheter från webben

Vacse säljer till Stenvalvet

Affär på över halv miljard. Kontorspark, gymnasieskola och kontorshotell ingår i transaktionen. Säljer efter endast tre års innehav.

Ventilo satsar på ytterligare kontorshus i Varberg

Det lokala fastighetsbolaget Ventilo har gett Wästbygg i uppdrag att bygga en kontorsfastighet på 4 400 kvm i centrala Varberg. …

AL lockar Sephora till Uppsala

Forumgallerian i Uppsala, som ägs av Atrium Ljungberg, stärker utbudet när den internationella skönhetskedjan Sephora öppnar ny butik. Butiken, som …

Sandra Jonsson ny teknikchef vid Vasakronan

Vasakronan har anställt Sandra Jonsson som teknikchef i Stockholm. Hon är civilingenjör i industriell ekonomi från KTH. Hon kommer närmast från en …

Klerfelt lämnar omedelbart

Enligt uppgift till FV vill styrelsen för Offentliga Hus se ett högre tempo i bolaget.

Hufvudstaden vill öppna takterrass på NK

Takterrasser öppna för alla är den senaste flugan i centrala Stockholm. Nu kan FV berätta att även den allra mest klassiska takterrassen kan återuppstå.

Wihlborgs fyller upp

Wihlborgs fyller upp sitt kontorsprojekt i Malmö. Nu tittar bolaget på nästa projekt i området där man är storägare och har markreservationer.

Hyr ut 3.300 kvm i Aspudden

Köpte fastigheten för drygt ett år sedan och med den senaste uthyrningen är fastighetens 14.000 kvm snart fullt uthyrda.

Planerade höghus kapas ett tiotal våningar

Ytterligare ett område påverkas av Luftfartsverkets radartorn. Ett par fastighetsägare tvingas sänka sina högsta byggnader.

Unionen hyr 2.450 kvm av Folksam vid Skanstull

Bakslag för Slussgården som säljer fastighet i city.