Restaurangkedja planerar öppna fem–åtta enheter per år

Snabbmatskedjan Taco Bar vill fortsätta växa, främst utanför Stockholmsområdet. Bolaget har de senaste åren arbetat på att förändra synen på restaurangerna och varumärket för att även vara attraktivare på kvällar och helger.

Taco Bar planerar för en expansion och förväntas växa med en handfull restauranger per år den kommande femårsperioden. Flertalet av dagens 36 Taco Bar-restauranger finns i Storstockholmsområdet. De senaste året har dock siktet ställts in mer mot stora och mellanstora städer utanför huvudstaden.

– Vi letar till exempel efter en lämplig lokal och franschietagare i Karlstad och Eskilstuna, berättar Lars Callebro, VD och ägare på Taco Bar till Fastighetsvärlden.

En optimal lokal för Taco Bar är på cirka 150 kvm med plats för cirka 80 gäster. De senaste åren har den önskade restaurangstorleken ökat – för ett antal år sedan var den på mellan 80 och 150 kvm.

– Det primära vi letar efter är en citynära lokal i gatuläge med egen ingång, gärna med tillgång till uteservering och där det finns ett bra flöde på människor dag som kväll, säger Lars Callebro.

Minsta restaurangen finns i Gamla stan och är på omkring 50 kvm medan den  största finns i nyöppnade restaurangen i Kalmar som ligger i korsningen Norra Långgatan och Kaggensgatan och är på 200 kvm.

De finns ett antal Taco Bar-restauranger i köpcentrum som i Täby, Nacka, Solna och Haninge.

– En vägkrog är inget vi har idag och är inte vad vi är, berättar Lars Callebro.

Största staden, befolkningsmässigt man ännu inte finns i är Jönköping. De närmaste tiden planeras invigningar i Kristianstad, med en citynära restaurang på Västra Storgatan och i Borås planeras en ny restaurang på Torsgatan. I Norrköping flyttar man dessutom en av sina restaurang till Drottninggatan.

Norrköpingsrestaurangen blir tredje enhet som bolaget driver i egen regi. De andra två enheterna man äger är en i Stockholm på Kungsgatan och en i food-courten i Nacka Forum.

Bolaget har tidigare fokuserat på franchising. Nu finns planer på att utöka andel egenägda restauranger. Vid slutet av 2017 beräknas det finnas 40 Taco Bar-enheter.

Första restaurangen öppnades 1983 i Kungshallen vid Hötorget. De senaste åren har bolaget arbetat med att uppdatera och utveckla restaurangerna och varumärket, bland annat har de flesta numera alkoholtillstånd och serverar öl och vin.

I år omsätter kedjan dryga 175 mkr och i Storstockholm finns 21 restauranger om man räknar in enheterna i till exempel Solna, Sundbyberg, Viksjö, Haninge, Nacka och Täby.

Bolaget har indikerat att man letar expansionsmöjligheter i ett flertalet städer och främst i Göteborg, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Lund, Umeå, Östersund, Luleå, Eskilstuna, Karlstad och Halmstad.

Nyheter från förstasidan

Akelius i dyrt köp i lyxiga Hampstead

Det offensiva bolaget betalar en toppnivå.

Batljan höjer målet och hoppas på erkännande

”Efter en framgångsrik försäljning av byggrätter, fortsätter vi vårt arbete med att stärka balansräkningen”.

SSM i projektsamarbete med Partners Group för 7,6 mdr

Tar investeringsandel i bland annat det rekordhöga projektet Tellus Towers. Läs om vilka projekt som ingår.

Miljardköper vid Heathrow

Pandox fortsätter att förvärva hotellfastigheter vid stora europeiska flygplatser.

Kilenkrysset i stort köp för historisk satsning

Jan Perssons utlovade satsning igång.

Nyheter från webben

Länsstyrelsen ger grön ljus för ADIA:s Sturelyft

Tung instans ger besked. Se Fastighetsvärldens dokument kring byggplanerna med flera före/efter-bilder.

Sagax utökar med 310 mkr i Finland

Sagax har avtalat om förvärv av arton fastigheter i Finland. Den sammanlagda anskaffningskostnaden uppgår till motsvarande 310 miljoner kronor. Säljaren …

Akelius utökar i Washington och Köpenhamn

Förvärven sker alltså på två av bolagets nya marknader. De elva fastigheterna i Köpenhamn, som totalt innehåller 128 lägenheter, ligger på …

Wihlborgs hyr ut 3000 kvm till Optimera i Lund

Wihlborgs har tecknat avtal med Optimera om nybyggnad av en butikslokal om 3.000 kvm på Gastelyckan i östra Lund. Byggstart sker …

Fängelse blir bostäder

Det välkända fängelset lades ner vid vid årsskiftet.

Wihlborgs köper danskt för 2,3 miljarder

Utökar den danska beståndet kraftigt genom köp av moderna kontorsfastigheter från Danica.

Arnhult utökar i Kista

Intill sitt tidigare innehav i Kista förvärvar M2 Gruppen, kontrollerat av Rutger Arnhult, en i princip helt vakant kontorsfastighet på över 20.000 kvm.

Platzer säljer för 1,8 mdr

Genom en stor affär med flera olika köpare säljer Platzer blivande bostadsbyggrätter i Högsbo Industriområde.

Myndighet söker 5.000-8.000 kvm – utanför tull

Överväger att lämna Södermalm – söker lokaler utanför tullarna i Stockholm, erfar Fastighetsvärlden.

Stordalen checkar in hos Serneke i Karlatornet

Den norske hotellkungen: ”Det här blir episkt”.