Restaurangkedja planerar öppna fem–åtta enheter per år

Snabbmatskedjan Taco Bar vill fortsätta växa, främst utanför Stockholmsområdet. Bolaget har de senaste åren arbetat på att förändra synen på restaurangerna och varumärket för att även vara attraktivare på kvällar och helger.

Taco Bar planerar för en expansion och förväntas växa med en handfull restauranger per år den kommande femårsperioden. Flertalet av dagens 36 Taco Bar-restauranger finns i Storstockholmsområdet. De senaste året har dock siktet ställts in mer mot stora och mellanstora städer utanför huvudstaden.

– Vi letar till exempel efter en lämplig lokal och franschietagare i Karlstad och Eskilstuna, berättar Lars Callebro, VD och ägare på Taco Bar till Fastighetsvärlden.

En optimal lokal för Taco Bar är på cirka 150 kvm med plats för cirka 80 gäster. De senaste åren har den önskade restaurangstorleken ökat – för ett antal år sedan var den på mellan 80 och 150 kvm.

– Det primära vi letar efter är en citynära lokal i gatuläge med egen ingång, gärna med tillgång till uteservering och där det finns ett bra flöde på människor dag som kväll, säger Lars Callebro.

Minsta restaurangen finns i Gamla stan och är på omkring 50 kvm medan den  största finns i nyöppnade restaurangen i Kalmar som ligger i korsningen Norra Långgatan och Kaggensgatan och är på 200 kvm.

De finns ett antal Taco Bar-restauranger i köpcentrum som i Täby, Nacka, Solna och Haninge.

– En vägkrog är inget vi har idag och är inte vad vi är, berättar Lars Callebro.

Största staden, befolkningsmässigt man ännu inte finns i är Jönköping. De närmaste tiden planeras invigningar i Kristianstad, med en citynära restaurang på Västra Storgatan och i Borås planeras en ny restaurang på Torsgatan. I Norrköping flyttar man dessutom en av sina restaurang till Drottninggatan.

Norrköpingsrestaurangen blir tredje enhet som bolaget driver i egen regi. De andra två enheterna man äger är en i Stockholm på Kungsgatan och en i food-courten i Nacka Forum.

Bolaget har tidigare fokuserat på franchising. Nu finns planer på att utöka andel egenägda restauranger. Vid slutet av 2017 beräknas det finnas 40 Taco Bar-enheter.

Första restaurangen öppnades 1983 i Kungshallen vid Hötorget. De senaste åren har bolaget arbetat med att uppdatera och utveckla restaurangerna och varumärket, bland annat har de flesta numera alkoholtillstånd och serverar öl och vin.

I år omsätter kedjan dryga 175 mkr och i Storstockholm finns 21 restauranger om man räknar in enheterna i till exempel Solna, Sundbyberg, Viksjö, Haninge, Nacka och Täby.

Bolaget har indikerat att man letar expansionsmöjligheter i ett flertalet städer och främst i Göteborg, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Lund, Umeå, Östersund, Luleå, Eskilstuna, Karlstad och Halmstad.

Nyheter från förstasidan

Dilemmat för 10-tals miljarder: Sälja eller behålla?

Stockholms stad har ”dolda” fastighetstillgångar för tiotals miljarder kronor. Det visar FV:s kartläggning. Ett år återstår till valet.

Stor enkät: Flera partier öppnar för försäljning

Sälja eller behålla? De politiska partierna i Stockholm berättar hur de vill göra med det kommunala fastighetsbeståndet.

Direkt: 13 VD:ar på scen – om fiaskogalleria och Nordkorea

Fullsatt på Berns. FV är på plats och direktrapporterar.

Wihlborgs utvecklar 13.000 kvm kontor på spekulation

I Oceanhamnen i Helsingborg planerar Wihlborgs att byggstarta ett kontorsprojekt under våren 2018.

Diös planerar nytt hotell i Sundsvall med Stordalen

Nordic Choice Hotels planerar för sitt tredje hotell i Sundsvall och att ett nytt Clarion Hotell kan invigas 2020. Diös planerar att byggstart i början av 2019.

 

Nyheter från webben

Hon lämnar U-R för AMF

Från Täby Centrum till Mood-kvarteret.

Einar Mattsson skapar nytt bolag

Einar Mattsson bildar ett nytt bolag för förvaltningsverksamheten. Idag ingår verksamheten i Einar Mattsson Byggnads AB. Einar Matsson förvaltar totalt 15.000 bostäder …

Segerberg-gruppen bildar nytt utvecklingsbolag

Med bildandet av Cikoria Fastigheter AB tar Segerberg-gruppen nästa steg i att utveckla koncernen till att bli än mer mångsidig …

Offentliga Hus hyr ut 4.000 kvm

Nordic PM har genomfört en uthyrning av lokaler omfattande sammanlagt 4.055 kvm till Borås Stad för uppdragsgivaren Offentliga Hus räkning. …

Två nya restauranger till Kungsgatan

Intar klassiska lokaler längs paradgatan.

Historisk försäljning av tänkt kärnkraftverk

Läs om det udda objektet som vilken dag som helst når marknaden.

Här öppnar Chanel två nya

Tecknat hyreskontrakt för två nya butiker.

Alecta i hela 14 deläganden – ”hemligt” köp av landmärke

Fastighetsvärlden har kartlagt Alectas investeringar och ser en tydlig trend. I innehavet finns sedan fyra år även en av Stockholmsområdets mer välkända byggnader – som förvärvats i det dolda.

O‘Learys hyr 1.300 kvm i nya Kongahälla

Som ett led i att utveckla en modern handels och mötesplats har Adapta gjort klart med O´Learys om en satsning …

Förvärvar 75 motsvarande fotbollsplaner

Stendörren köper ett markområde i direkt anslutning till Stockholm Väst Logistik i Upplands-Bro. Säljare är Bro Markutveckling som ägs till …

Grosvenor vill ha biograf till Skärholmen

Ägarna till Skärholmens centrum vill komplettera anläggningen med en biograf, skriver Skärholmen Direkt. Det samtidigt som ägarna går vidare med …

Han pekas ut som favorit att bli Skanskas nya VD

Fastighetsvärlden har talat med ett tiotal personer med insyn i Skanska.

Tillbaka till förstasidan