Locums VD Boulas Nilsson får sparken

Nathalie Boulas Nilsson.
Nathalie Boulas Nilsson.
Visa faktaruta

Ledamot hävdar: ”Inte levererat enligt kraven” – Andra VD:n i följd som tvingas bort. I oktober 2011 tillträdde Nathalie Boulas Nilsson som ny VD för Locum, Stockholms läns landstings fastighetsbolag. Hon kom då närmast från Unilabs AB/Capio Diagnostik och hon efterträdde Gunilla Högbom som fått sparken ett år tidigare.

Nu har även Nathalie Boulas Nilsson fått sparken. Hon har entledigats med omedelbar verkan och gjorde sin sista arbetsdag på Locum under måndagen.

Landstingsledningen och den politiska ledningen var under måndagskvällen tystlåten kring beslutet.

– Det har funnits ett missnöje med bolaget och verksamheten ett tag. Stockholmsområdet växer och det behövs en snabb utbyggnad av landstingets verksamheter. Locum har inte responderat på de krav som ställts, säger Lars Thunberg (Fp) ledamot i Locums styrelse till Fastighetsvärlden.

– Boulas Nilsson har en bakgrund från vården och inte från fastigheter. Det får inte klicka någonstans när vi bygger för att möta framtiden och därför krävs det en ny ledning. För att förverkliga visioner och mål för framtidens hälso- och sjukvård krävs det helt enkelt en annan organisation. Vi har fört samtal om detta under en länge tid, fortsätter Thunberg som sedan någon månad är ny ledamot i styrelsen.

(Läs fler texter i relaterade länkar nedan – där det framgår att VD kuppades bort utan sakskäl)

Styrelseordförande Paul Lindquist (M) och landstingsdirektör Toivo Heinsoo har valt att inte kommentera.

Nathalie Boulas Nilsson säger till Fastighetsvärlden att hon inte har några kommenterar.

När Nathalie Boulas Nilsson rekryterades till VD för Locum kommenterade Charlotte Broberg, då landstingsråd (M), utnämningen:

– Jag är mycket glad över denna rekrytering. Nathalie har en lång och gedigen erfarenhet som ledare och vd. Hon har en förmåga att entusiasmera andra och hon har även haft mycket höga personalnöjdhetssiffror på tidigare arbetsplatser. Dessutom är hennes erfarenhet av Locum som kund värdefull.

Boulas Nilsson har en mångårig erfarenhet av ledarskap, affärsutveckling och konsultverksamhet inom hälso- och sjukvård, telekommunikation och it. Hon har varit både VD och styrelseordförande på RadiologiResurs AB.

Locum en av landets större fastighetsförvaltare med ett fastighetsbestånd på cirka 2,1 miljoner kvadratmeter lokaler i Stockholms län. Bland hyresgästerna dominerar sjukvården i länet. Locum ägs av Stockholms läns landsting.

Fastighetsbeståndet är värt cirka 22,3 miljarder. Enligt den ranking som publicerades i magasinet Fastighetsvärden Nr 2 /2015 (över landets 100 största fastighetsägare) placerade sig Locum som landets 25:e största bolag sett till fastighetsvärdet.

Processen för att rekrytera en ny VD påbörjas omedelbart. Under processen tillförordnas fastighetsdirektör Marie Boestad som VD.

Fastighetsvärlden Idag         2015-03-10

Nyheter från förstasidan

Bildextra: AMF och Stordalen utökar ytan på succén Tak rejält

Nu blir det utebio, spa och mer baryta. Stordalen berättar om satsningen för Fastighetsvärlden. Se flera bilder.

Viktig milstolpe för TK:s försenade handelplats

Handelsplatsen Kulan i Gamlestaden går äntligen på utställning.

Exministern får toppjobb

Ersätter organisationens VD som lämnade tidigare i år.

Överraskande: Bonnier säljer i guldläge till Alma

Planerar för 30.000 kvadratmeter stor handelsplats i Häggvik.

Savills anställer ny projektchef

Förstärker projektteamet i Stockholm och Göteborg.

Nyheter från webben

Berglund tillbaka i VD-rollen

Tar över VD-stolen i bolaget under ett år. ”Känns väldigt roligt.”

Pegasus öppnar i Stockholm

Kontoret kommer till en början att drivas av Peter Wierth. Han kommer närmast från Reliers, där han tidigare varit ansvarig för …

Corem säljer bostadsprojekt i Lund för 260 miljoner

Corem har i samarbete med JM drivit bostadsprojektet på fastigheten Vipemöllan 38, öster om Lunds centrum. Nu har en detaljplan som …

Hemsö köper forskningscentrum för 1,1 mdr

Fastighetsbolaget investerar 1,1 miljarder kronor i det nya miljö- och forskningscentrumet i Duisburg. Fastigheten kommer att användas av myndigheten för …

Adlibris öppnar i Göteborg

Slår upp portarna till sin andra fysiska butik.

Bernstrom & Partners rekryterar från Savills

Kniper transaktionschef. ”Ett viktigt tillskott.”

Hon blir ny chef för affärsutveckling på Trianon

Värvar från kommunala MKB i Malmö.

Vasakronan redo för 130 lägenheter vid Telefonplan

Området vid Telefonplan fortsätter att utvecklas.

Castellum investerar 317 miljoner i bilkluster

British Motorgroup Stockholm ska sälja bilar i byggnaden.

”Svenskarna flög helikopter för att köpa fastigheter...”

Kreativ. Den stora investeraren Christian Ringnes berättar om ungdomliga synder, den framgångsrika affärsidén, den galna hobbyn och ger även sin syn på svenska fastighetsinvesterare.