Locums VD Boulas Nilsson får sparken

Nathalie Boulas Nilsson.
Nathalie Boulas Nilsson.
Visa faktaruta

Ledamot hävdar: ”Inte levererat enligt kraven” – Andra VD:n i följd som tvingas bort. I oktober 2011 tillträdde Nathalie Boulas Nilsson som ny VD för Locum, Stockholms läns landstings fastighetsbolag. Hon kom då närmast från Unilabs AB/Capio Diagnostik och hon efterträdde Gunilla Högbom som fått sparken ett år tidigare.

Nu har även Nathalie Boulas Nilsson fått sparken. Hon har entledigats med omedelbar verkan och gjorde sin sista arbetsdag på Locum under måndagen.

Landstingsledningen och den politiska ledningen var under måndagskvällen tystlåten kring beslutet.

– Det har funnits ett missnöje med bolaget och verksamheten ett tag. Stockholmsområdet växer och det behövs en snabb utbyggnad av landstingets verksamheter. Locum har inte responderat på de krav som ställts, säger Lars Thunberg (Fp) ledamot i Locums styrelse till Fastighetsvärlden.

– Boulas Nilsson har en bakgrund från vården och inte från fastigheter. Det får inte klicka någonstans när vi bygger för att möta framtiden och därför krävs det en ny ledning. För att förverkliga visioner och mål för framtidens hälso- och sjukvård krävs det helt enkelt en annan organisation. Vi har fört samtal om detta under en länge tid, fortsätter Thunberg som sedan någon månad är ny ledamot i styrelsen.

(Läs fler texter i relaterade länkar nedan – där det framgår att VD kuppades bort utan sakskäl)

Styrelseordförande Paul Lindquist (M) och landstingsdirektör Toivo Heinsoo har valt att inte kommentera.

Nathalie Boulas Nilsson säger till Fastighetsvärlden att hon inte har några kommenterar.

När Nathalie Boulas Nilsson rekryterades till VD för Locum kommenterade Charlotte Broberg, då landstingsråd (M), utnämningen:

– Jag är mycket glad över denna rekrytering. Nathalie har en lång och gedigen erfarenhet som ledare och vd. Hon har en förmåga att entusiasmera andra och hon har även haft mycket höga personalnöjdhetssiffror på tidigare arbetsplatser. Dessutom är hennes erfarenhet av Locum som kund värdefull.

Boulas Nilsson har en mångårig erfarenhet av ledarskap, affärsutveckling och konsultverksamhet inom hälso- och sjukvård, telekommunikation och it. Hon har varit både VD och styrelseordförande på RadiologiResurs AB.

Locum en av landets större fastighetsförvaltare med ett fastighetsbestånd på cirka 2,1 miljoner kvadratmeter lokaler i Stockholms län. Bland hyresgästerna dominerar sjukvården i länet. Locum ägs av Stockholms läns landsting.

Fastighetsbeståndet är värt cirka 22,3 miljarder. Enligt den ranking som publicerades i magasinet Fastighetsvärden Nr 2 /2015 (över landets 100 största fastighetsägare) placerade sig Locum som landets 25:e största bolag sett till fastighetsvärdet.

Processen för att rekrytera en ny VD påbörjas omedelbart. Under processen tillförordnas fastighetsdirektör Marie Boestad som VD.

Fastighetsvärlden Idag         2015-03-10

Nyheter från förstasidan

Per Ronnevik lämnar Unibail-Rodamco

Berättar för FV om framtidsplanerna. Efterträdaren utsedd.

HSB säljer till Wonna I de Jong

Wonna I de Jong utökar ett redan betydande bostadsbestånd med fastigheter i Tyresö, Älta och Vårberg.

Kolterjahn blir chef för retail hos JLL

Nyligen blev det klart med ny analyschef till JLL. Fredrik Kolterjahn, som har den befattningen idag, går vidare inom företaget och blir chef för rådgivningen inom retail.

Klövern köper för 360 mkr i Västra Hamnen i Malmö

Förvärvar två moderna kontorsfastigheter i centralt läge från svensk institutionell placerare.

Myndighet i ny stor lokalsökning

Myndigheten kan komma att lämna stora lokaler i centrala Stockholm. Söker nu över 10.000 kvm för att jobba effektivare.

Nyheter från webben

Serneke bygger Tegnérs torn i Sabbatsberg

Serneke Bygg har tecknat kontrakt med kommunala Svenska Bostäder om att bygga ett 11-våningar högt punkthus i Sabbatsberg, det så kallade …

ADIA och Sturebadet överens om framtiden

Sturebadet och Abu Dhabi Investment Authority (”ADIA”) har idag tecknat ett samarbetsavtal som innebär att badets position stärks i kvarteret …

Humlegården hyr ut inom life Science i Hagalund

Andelen Life Science-bolag i Hagalund fortsätter att öka. Under våren har Humlegården tecknat avtal med ytterligare två biotechföretag, Scandinavian Biopharma …

H&M stänger historisk butik

Fastighetsvärlden avslöjar klädjättens beslut.

Heimstaden förvärvar 1.088 lägenheter av Stångåstaden

Köper stort kommunalt bestånd i Linköping.

Skanska säljer till Niam för 850 mkr i Stockholmsområdet

35.900 kr/kvm när Skanska säljer nyproducerat.

Klövern lanserar stort mäss- och hotellprojekt i Göteborg

Investerar en halv miljard. 30.000 kvm ska byggas. Kopierar koncept från Kista. Se flera bilder.

Nya Broskeppet förvärvar BoViva från Rikshem

Ny aktör tar för sig – läs om vilka som står bakom. Rikshem köpte beståndet för tre år sedan för 640 miljoner kronor.

Klart: Köper från Mengus mittemot Centralen

Ytterligare en transaktion inom Stockholms CBD är klar. Köparen har nu förvärvat för 4 miljarder kronor via tre transaktioner.